Un bărbat din Australia care și-a înscenat răpirea pentru a petrece timp cu amanta sa în ajunul Anului Nou a fost obligat de instanță să despăgubească poliția pentru timpul petrecut căutându-l și investigând afirmațiile sale, relatează CNN și BBC.

Politisti din statul australian New South WalesFoto: Richard Milnes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bărbatul pe nume Paul Iera a fost adus marți în fața judecătorilor unei instanțe din Wollongong, o localitate din statul New South Wales, care l-au informat că datorează guvernului 16.218 de dolari australieni (în jur de 10.000 de dolari americani) pentru cele 200 de ore de muncă pe care poliția le-a pierdut căutându-l după ce partenera sa l-a dat dispărut și investigând afirmațiile sale.

Potrivit postului local 9News, bărbatul în vârstă de 35 de ani a mers să se vadă cu amanta sa în data de 31 decembrie a anului trecut, mințindu-și partenera că urmează să aibă o întâlnire cu consilierul său financiar.

Dorind să petreacă mai mult timp cu amanta, bărbatul i-a trimis partenerei sale un mesaj care a atras problemele sale de natură juridică, sugerând că a fost răpit.

O „răpire” cu cântec în Australia

„Mulțumesc că mi l-ai trimis pe Paul, acum răzbunarea va fi o c**** pa pa. Îl vom ține până dimineața când ne va da motocicleta sa și vom spune că suntem chit”, a scris cuplul în mesajul atribuit unor presupuși răpitori și care a făcut-o pe partenera lui Iera să intre în panică.

Aceasta a sunat la poliție înainte de miezul nopții, ofițerii deschizând imediat o investigație și demarând o operațiune de căutare a sa la scurt timp după.

Iera și amanta sa au fost opriți în dimineața zilei următoare la un filtru al poliției, dar chiar și atunci bărbatul a încercat să pretindă că a fost răpit, spunând că un grup de bărbați din Orientul Mijlociu pe care nu îi cunoștea l-au sechestrat.

Poliția l-a arestat pe Iera 12 zile mai târziu, după ce a concluzionat că afirmațiile sale nu au nicio bază și au descoperit ce s-a întâmplat de fapt. Deși instanța s-a declarat „oripilată” de fapta sa, ea l-a iertat pe bărbat de o condamnare la închisoare.

Instanța l-a obligat să plătească atât operațiunea de căutare a sa, cât și timpul petrecut ulterior de polițiști investigând afirmațiile sale privind grupul de bărbați care l-ar fi răpit.