Autoritățile din Brazilia investighează moartea misterioasă a unei actrițe cu origini românești care a căzut de la etajul cinci al blocului în care locuia, în Rio de Janeiro.

Sabine BoghiciFoto: Captura video

Este vorba de Sabine Boghici, de 49 de ani, care a fost găsită pe 14 septembrie, în fața reședinței sale, dar care a murit la spital din cauza rănilor după căderea de la înălțime.

Autoritățile iau în calcul o sinucidere, în apartament găsindu-se un bilet de adio lăsat pentru partenera sa Rosa Stănesco, care în prezent se află în închisoare, potrivit presei braziliene.

Sabine Boghici este fiica unuia dintre cei mai mari colecționari de artă din Brazilia, Jean Boghici, care a murit în 2015. Jean Boghici s-a născut în România în 1928 și s-a mutat în Brazilia în 1948.

Sabine Boghici și Rosa Stanesco au fost arestate în august 2022 după ce au înșelat-o pe mama Sabinei, Genevieve Boghici, pentru a-i lua 148 de milioane de dolari în opere de artă, bijuterii și bani.

Sabine Boghici a ajuns la închisoare în august 2022 și a fost eliberată condiționat în martie.

Cum și-a înșelat Sabine Boghici propria mamă

Potrivit Poliției din Rio de Janeiro, înșelătoria ar fi început în 2020, când un presupus clarvăzător i-ar fi spus femeii că fiica ei este bolnavă și ar fi convins-o să plătească pentru „tratament”. Polițiștii spun că în lunile care au urmat fiica femeii și complicele „au început să ia opere de artă din casă, susținând că picturile ar fi fost blestemate și au energii negative, fiind nevoie de rugăciuni”.

În schemă ar fi fost incluși apoi de către fiica femeii mai mulți presupuşi spiritişti, iar când victima ar fi început să aibă suspiciuni și a refuzat să mai plătească, ar fi fost maltratată și sechestrată în locuința sa timp de luni de zile.

„Au luat 16 tablouri”, a declarat pentru Reuters ofițerul de poliție Gilberto Ribeiro, precizând că este vorba inclusiv despre lucrări ale unor renumiți artiști brazilieni.

„Am concluzionat la verificarea preliminară că toate caracteristicile tablourilor confiscate sunt compatibile cu tablourile autentice”, a spus un alt ofițer.

Printre operele de artă furate s-ar număra trei tablouri ale unei celebre artiste braziliene - Tarsila do Amaral, una dintre cele mai importante artiste din America de Sud din secolul XX. Tablourile au fost evaluate la 137,69 de milioane de dolari.

Unul dintre tabouri a fost găsit, la percheziții, ascuns sub un pat din locuința fiicei femeii păgubite. Este vorba despre lucrarea Sol Poente („Soarele Apune”) realizată de Amaral în 1929.