Rapperul american Eminem i-a cerut candidatului republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite Vivek Ramaswamy, un multimilionar fost director de biotehnologie, să nu-i folosească muzica în campania sa, conform unei scrisori care a fost făcută publică luni, transmit Reuters și Agerpres.

Vivek RamaswamyFoto: Francis Chung-Politico / AP / Profimedia Images

În scrisoarea datată 23 august, despre care a relatat iniţial publicaţia Daily Mail, organizaţia specializată în gestionarea drepturilor de autor în domeniul muzical BMI a informat echipa de campanie a lui Ramaswamy, la solicitarea rapperului, că muzica acestuia nu va fi disponibilă spre a fi folosită pentru promovarea acestui candidat.

„BMI a primit o comunicare din partea lui Marshall B. Mathers III, cunoscut profesional sub numele Eminem, care se opune utilizării de către campania lui Vivek Ramaswamy a compoziţiei muzicale a lui Eminem ('opera lui Eminem')”, a transmis organizaţia în scrisoare.

Echipa de campanie a lui Ramaswamy a declarat pentru CNN că va respecta cererea de a nu mai folosi muzica lui Eminem.

Vivek Ramaswamy, candidatul-surpriză la alegerile primare republicane

Ramaswamy, un om de afaceri fără experienţă politică, a cunoscut o ascensiune în unele sondaje de opinie şi şi-a descris rivalii drept „cumpăraţi şi plătiţi”, amintind de comentarii făcute de fostul președinte Donald Trump împotriva rivalilor săi la alegerile prezidențiale din 2016.

Antreprenorul în domeniul tehnologiei în vârstă de 38 de ani s-a aflat în centrul multor momente dramatice din cadrul primei dezbateri republicane pentru alegerile prezidenţiale din SUA, de săptămâna trecută.

Ramaswamy, un apărător feroce al fostului preşedinte al SUA Donald Trump, s-a confruntat cu atacuri din partea rivalilor săi mai experimentaţi, care par să-l considere o ameninţare mai mare comparativ cu guvernatorul statului Florida, Ron DeSantis, situat o lungă perioadă de timp pe locul secund, după Trump, în sondajele pentru alegerile primare republicane.

Trump, principalul favorit în competiţia pentru alegerile primare republicane, a lipsit de la prima dezbatere. El i-a acordat fostei gazde Fox News, Tucker Carlson, un interviu care a fost difuzat pe reţeaua X (fostă Twitter) în acelaşi timp cu dezbaterea.