O somptuoasă „nuntă” de câini organizată în Indonezia de către stăpânii acestora a stârnit polemică în această ţară asiatică unde distribuţia bogăţiei este una dintre cele mai inegale din lume, informează AFP și Agerpres.

Un caine la nunta sa in IndoneziaFoto: Agung Kuncahya B. / Xinhua News / Profimedia Images

„Regretăm foarte mult şi dorim să ne cerem scuze tuturor celor care iubesc cultura tradiţională javaneză şi tuturor indonezienilor care s-au simţit neajutoraţi şi răniţi”, a declarat proprietara femelei, Indira Ratnasari, care, potrivit mass-media locale, lucrează la administrația prezidențială a țării.

„Nu am avut intenţia de a insulta cultura indoneziană şi javaneză”, a adăugat ea pe Instagram.

„Nunta” celor doi câini din rasa Malamut de Alaska, îmbrăcaţi în haine tradiţionale javaneze, a fost organizată la sfârşitul săptămânii trecute într-un centru comercial din capitala Jakarta.

Ceremonia ar fi costat 200 de milioane de rupii (13.500 de dolari americani), în condiţiile în care salariul minim în Jakarta este de 4,9 milioane de rupii (327 de dolari). O zecime din cei 270 de milioane de indonezieni trăiesc sub pragul sărăciei, potrivit Băncii Mondiale.

Indonezia le-a cerut angajaților publici să nu-și etaleze bogăția

Imaginile cu cei doi câini care îşi dau laba pentru a-şi pecetlui uniunea au stârnit foarte rapid indignare pe reţelele de socializare, obligându-i pe proprietari să organizeze o conferinţă de presă pentru a-şi cere scuze.

„Este o risipă de bani şi o sfidare a lui Dumnezeu. Bunul simţ a dispărut şi a fost călcat în picioare de dorinţa de a-şi etala bogăţia”, a reacţionat o persoană pe Twitter.

Proprietarii, două femei, "ar fi trebuit să-i ajute pe oamenii aflaţi în nevoie", a remarcat o alta.

În martie, preşedintele indonezian Joko Widodo le-a cerut funcţionarilor să nu-şi etaleze viaţa într-o manieră „nepotrivită” prin postarea de mesaje pe reţelele de socializare.