Poate părea că nu există niciun loc în casă unde sunt mai multe bacterii decât într-un vas de toaletă. Acest loc însă se există.

Toaletă Foto: Péter Gudella / Panthermedia / Profimedia

Experții avertizează că o față de pernă nespălată o săptămână poate conține trei milioane de astfel de organisme, de aproximativ 17.000 de ori mai mult decât vasul de de toaletă. Un studiu Amerisleep relevă că, dacă nu schimbi fața de pernă o lună, numărul bacteriilor pe care le conține este de aproape 12 milioane.

În ciuda avertismentelor experților de a schimba fețele de pernă la câteva zile și cearșafurile în fiecare săptămână, sunt destul de mulți oameni nu o fac și așteaptă peste o lună până își spală cearșafurile.

„Când te bagi în pat, îți contaminezi lenjeria celule moarte ale pielii (aproximativ 50 de milioane pe zi), transpirație, machiaj, creme, păr sau orice altceva care îți atinge corpul în timpul zilei, chiar și părul animalelor de companie sau mătreața până la ciuperci.,mucegai și particule de murdărie. Celulele moarte ale pielii și transpirația oferă hrană acarianului, atrăgându-l în patul tău și ajutându-l să se reproducă”, a explicat doctorul Hadley King, citat de jpost.com.

Cele mai frecvente bacterii care au fost găsite în lenjeria de pat au fost cele gram negative care sunt responsabile de pneumonie și alte infecții și care au o mare rezistență la antibiotice, ceea ce pune probleme pentru eficiența tratamentului.