Actriţa de televiziune Allison Mack, care a pledat vinovată pentru rolul său într-un caz de trafic sexual legat de secta NXIVM, a fost eliberată dintr-un penitenciar din California, scrie agenția AP, citată de News.ro.

Allison MackFoto: Mark Lennihan / Associated Press / Profimedia Images

Mack, cunoscută mai ales pentru rolul din serialul Smallville, a fost condamnată la trei ani în spatele gratiilor în 2021, după ce a pledat vinovată, cu doi ani mai devreme, la acuzaţia că a manipulat femei pentru a deveni sclave sexuale pentru liderul sectei NXIVM, Keith Raniere.

Ea fusese arestată în aprilie 2018 în acest caz.

Înregistrările online păstrate de Biroul Federal al Închisorilor au precizat că Mack, în vârstă de 40 de ani, a fost eliberată luni dintr-o închisoare federală din Dublin, California, în apropiere de San Francisco.

Eliberarea ei a fost anunţată pentru prima dată de ziarul local Albany Times-Union.

Actrița s-a dezis de fondatorul sectei sexuale NXIVM

Mack a evitat o pedeapsă mai mare cu închisoarea cooperând cu autorităţile federale în cazul lui Raniere, care a fost condamnat în cele din urmă la 120 de ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de acuzaţii de trafic sexual.

Mack i-a ajutat pe procurori să adune dovezi care să arate cum Raniere a creat o societate secretă care includea femei spălate pe creier, care erau marcate cu iniţialele sale şi forţate să întreţină relaţii sexuale cu el.

Pe lângă Mack, printre membrii grupului se numărau o moştenitoare a averii de băuturi alcoolice Seagram's, Clare Bronfman, şi o fiică a vedetei de televiziune Catherine Oxenberg, cunoscută din serialul Dinasty.

Mack avea să-l renege mai târziu pe Raniere şi să-şi exprime „remuşcările şi vinovăţia”, înainte de pronunţarea sentinţei la tribunalul federal din Brooklyn, New York.