Congelarea cărnii este o practică frecventă. Carnea este pusă la congelator pentru a putea fi folosită în siguranță la mai multă vreme după ce a fost cumpărată. Însă determinarea perioadei ideale pentru conservare poate fi o provocare.

Carne în galantarFoto: AGERPRES

Experții citați de Jerusalem Post susțin că pentru a avea un gust proaspăt, carnea congelată trebuie consumată într-o lună. Cu toate aceastea, ea poate rezista mai mult în congelator, fără riscul de a face rău când e consumată.

Carnea de vită, vițel și miel și carenea de posrc pot fi păstrate în congelator timp de patru până la 12 luni. Pentru pui și curcan, bucățile individuale pot fi congelate până la nouă luni, în timp ce bucățile întregi de pui pot fi congelate până la un an.

Peștii, crabii și homarii își mențin calitatea timp de aproximativ patru luni atunci când sunt congelați, scrie sursa citată.

Carnea trebuie congelată imediat după ce a fost cumpărată.

Dacă nu arată bine când este scoasă din congelator sau are un miros înțepător, cel mai bine este să aruncați această carne, existând riscul îmbolnăvirii.