Drepturile homosexualilor sunt în regres în SUA, unde legi „ruşinoase” discriminează persoanele LGBTQ+, a acuzat Elton John într-un interviu pentru Radio Times, citat de The Guardian și citat de News.ro.

Elton John la New OrleansFoto: Erika Goldring / Getty Images / Profimedia

Cântăreţul a declarat că nu va mai sta în SUA, deşi va lua în considerare mai multe spectacole live în alte părţi. "Totul merge ca pe roate în America", a declarat el pentru Radio Times.

„Există violenţă, legi [discriminatorii] adoptate în Florida, care sunt ruşinoase. Acum există o lege conform căreia, dacă mergi la un medic din Florida, acesta poate refuza să te trateze dacă eşti homosexual, ceea ce mi se pare pur şi simplu incredibil. Se pare că ne întoarcem înapoi. Şi asta se răspândeşte. Este ca un virus de care suferă mişcarea LGBTQ+.”, a spus el.

Interpretul şi-a exprimat totodată profunda nemulţumire în legătură cu valul tot mai mare de homofobie, despre care a spus că se extinde şi în Marea Britanie.

„Nu-mi place deloc. Este un val tot mai mare de furie şi homofobie care se manifestă în jurul Americii. Nu ştiu dacă şi în Marea Britanie, pentru că nu am fost prea mult aici. Dar cred că chestia cu Phillip Schofield a fost total homofobă. Dacă ar fi fost un tip heterosexual într-o aventură cu o tânără, nici măcar nu ar fi apărut în ziare”, a spus el cu referire la un scandal care a ținut prima pagină a tabloidelor britanice.

Schofield, un prezentator TV veteran, a admis luna trecută că a avut o aventură cu un angajat de sex masculin al ITV cu 30 de ani mai tânăr decât el și că a mințit conducerea companiei cu privire la aceasta. El divorțase de soția sa în 2020.

Elton John spune că vrea să fie ținut minte ca un „tată grozav”

Elton John nu s-a sfiit niciodată să spună ceea ce gândeşte: cartea sa de memorii din 2019, „Me”, a fost plină de anecdote despre întâlniri cu personalităţi publice de prim rang, acesta relatând inclusiv faptul că odată a aruncat cu portocale în Bob Dylan pentru că nu ştia să joace şarade.

Anul trecut, el a anunţat că nu va mai folosi Twitter după o schimbare în politica platformei care, potrivit lui, ar permite „dezinformării să înflorească necontrolat”.

Când a fost întrebat pentru ce ar vrea să fie ţinut minte, John a răspuns că pentru că a fost amabil şi de ajutor pentru muzicieni - înainte de a-şi revizui răspunsul, spunând că vrea să fie un tată grozav.

„Cel mai greu lucru din lume este să fii un părinte bun”, a spus el. „Şi nu m-am gândit niciodată că voi fi părinte. Dar îmi place provocarea. Îmi dă atât de multă bucurie şi plăcere să fiu cu aceşti băieţi şi cu David (Furnish, soțul său - n.r.). Este pur şi simplu fenomenal”, a adăugat Elton John.

John a vândut aproximativ 300 de milioane de discuri într-o carieră de peste o jumătate de secol şi este artistul solo cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu venituri totale de 1,898 miliarde de dolari, potrivit revistei Billboard.