O înregistrare video apărută pe rețelele de socializare a surprins un moment inedit deasupra capitalei turce Ankara, arătând cum o canapea luată de vânturile puternice plutește la zeci de metri deasupra solului înainte de a se prăbuși într-o casă.

Canapeaua zburatoareFoto: Captura video

Înregistrarea video care a apărut joi pe rețelele de socializare a fost filmată în contextul în care mai multe regiuni din Turcia, cu precădere cele din vestul țării, au fost afectate în ultimele zile de furtuni cu vânturi puternice ce au ajuns la viteze de până la 80 de kilometri pe oră.

Capitala Ankara, aflată în centrul Turciei, a fost afectată miercuri de o furtună puternică, primarul Mansur Yavas informându-i pe locuitori pe Twitter despre pericolele reprezentate de ploi și vânturile puternice și cerându-le să ia măsuri de precauție.

„Potrivit datelor obținute de la [biroul de] meteorologie, vântul este așteptat să ajungă la 78 km/h în Ankara. Va implor să luați măsuri”, a spus acesta.

Răspunzându-i la postarea făcută pe platforma social media, un localnic i-a scris că „am 50 de ani și nu am văzut niciodată așa ceva în viața mea”.