Clopotul celebrului Big Ben din Londra nu a mai răsunat miercuri după ce cadranele Marelui Ceas din clădirea Palatului Parlamentului Marii Britanii şi-a încetat funcţionarea pentru scurt timp, informează Reuters.

LondraFoto: Erika Eros / Alamy / Profimedia Images

Cele patru cadrane ale ceasului, situate pe fiecare latură a Elizabeth Tower cu o înălţime de 96 de metri, care adăposteşte Big Ben şi alte patru clopote, s-a oprit la 12:55 (11:55 GMT), iar clopotele au rămas tăcute la ora 13:00.

O jumătate de oră mai târziu, deşi limbile ceasului au fost date înainte, orologiul era în continuare cu cinci minute în urmă, potrivit unui martor al agenției Reuters, relatează Agerpres. Până la ora 13:47, limbile au fost mutate din nou pentru a indica ora în mod corect.

„Ştim că ceasurile de pe Elizabeth Tower au arătat incorect ora pentru un scurt interval miercuri după-amiază”, a declarat un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor.

„Mecanicii ceasului au acţionat rapid pentru a rectifica problema, iar ceasul funcţionează normal”, a mai spus el.

Bătăile Big Ben, un orologiu cu o greutate de 13 tone, nu au răsunat timp de cinci ani în contextul unei operaţiuni ample de restaurare a Elizabeth Tower. Ceasul şi-a reluat activitatea în noiembrie 2022.