Vice Media Group, compania din spatele unor site-uri precum Vice sau Motherboard, se pregătește să intre în faliment, a relatat luni cotidianul The New York Times, citat de agenția Reuters.

Vice MediaFoto: Timon Schneider, Dreamstime.com

Sursele celor de la NYT afirmă că mai multe companii și-au exprimat interesul pentru a cumpăra Vice Media, o eventuală achiziție putând salva trustul de presă de la falimentul altfel preconizat a avea loc în următoarele săptămâni.

NYT notează că în cazul în care nu se va ajunge la un acord pentru cumpărarea companiei media aceasta ar putea să ajungă sub controlul Fortress Investment Group, unul dintre creditorii săi.

„Vice Media Group s-a angajat într-o evaluare exhaustivă a alternativelor strategice și planurilor. Compania, consiliul său de administrație și părțile interesate continuă să se concentreze pe găsirea celei mai bune căi înainte pentru companie”, a declarat un purtător de cuvânt al Vice Media pentru Reuters.

Potențialul său faliment vine după ce o serie de alte companii media și din sectorul tech au anunțat recent concedieri din cauza situației economice din SUA și a scăderii încasărilor din publicitate.

Falimentul Vice vine după închiderea BuzzFeed

Luna trecută BuzzFeed Inc a anunțat că își va închide divizia de știri, care devenise cunoscută pentru reportajele și anchetele sale lipsite de reverență.

Săptămâna trecută Vice Media a anunțat că își va anula popularul program TV „Vice News Tonight” ca parte a unui efort mai amplu de restructurări care include concedieri la nivel global din divizia sa de știri, noua veste venind după mai mulți ani în care compania s-a confruntat cu probleme financiare și plecarea unor directori de top.

Vice Media a fost una dintre companiile de știri ce au cunoscut o expansiune rapidă în mediul online, devenind cunoscută pentru știrile sale adresate unui public format cu precădere din mileniali.

Ascensiunea Vice a fost concomitentă cu cea a cofondatorului său provocator, jurnalistul Shane Smith, care a construit un imperiu media pornind de la o singură revistă din Canada.