​O femeie care a fost ucisă și al cărui trup a fost găsit într-un frigider într-un canal în urmă cu aproape 30 de ani a fost identificată de autoritățile din California.

Femeie ucisă, identificată după aproape trei deceniiFoto: Captura video: San Joaquin County Sheriff's Office

Amanda Lynn Schumann Deza avea 30 de ani în Martie 1995 când cadavrul i-a fost găsit într-un frigider parțial scufundat pe canalul Holt din California. Avea mâinile legate și un ciorap îndesat în gură.

Anchetatorii spun că bănuiesc că trupul femeii era în frigider de cel puțin șase luni, plasând dispariția și moartea sa violentă, undeva în cursul anului 1994.

„Am identificat-o prin intermediul tehnologiei moderne”, a declarat șeriful din San Joaquin.

Investigatorii au colaborat cu o companie de genealogie criminalistică implicată în rezolvarea așa-ziselor „cazuri înghețate” și care le-a oferit o pistă. Autoritățile au obținut probe ADN de la mama și fiica femeii, iar acestea s-au potrivit ducând astfel la identificarea cadavrului după aproape trei decenii.

Amanda fusese văzută ultima dată într-un complex de apartamente din Napa cu un bărbat neidentificat încă pe care îl întâlnise într-o unitate de dezintoxicare, potrivit declarațiilor date acum de familie. De altfel, până acum familia nici nu depusese o plângere pentru o persoană dispărută și a fost șocată când a aflat că rămășițele erau ale Amandei.

„Era o femeie de 30 de ani, care stătea singură și avea propria ei viață. Familia pur și simplu nu știa de ea. (…) Este cam greu să investighezi cine a ucis pe cineva dacă nu știi cine este victima”, a precizat șeriful. (surse: usatoday, newsweek, foxnews)