Președintele Mexicului, Andrés Manuel López Obrador, a distribuit o fotografie despre care afirmă că pare să fi surprins în natură o creatură din mitologia mayașă asemănătoare unui elf, relatează The Guardian.

Andres Manuel Lopez ObradorFoto: AFP / AFP / Profimedia

López Obrador a scris pe pagina sa de Twitter că fotografia „a fost făcută în urmă cu trei zile de un inginer, pare să fie un alux”. „Totul este mistic”, a adăugat el.

Potrivit credințelor tradiționale ale mayașilor, alucșii sunt spirite de mici dimensiuni care trăiesc în păduri și câmpuri, fiind temute pentru festele pe care le joacă oamenilor. Potrivit acestor tradiții, spiritele sunt în general invizibile dar pot lua o formă fizică pentru a comunica sau speria oameni.

În general ele sunt reprezentate ca oameni în miniatură, îmbrăcați în hainele tradiționale mayașe.

Unii mexicani le lasă mici ofrande pentru a le îmbuna, crezând că alucșii pot ajuta cu creșterea recoltelor, invocarea ploii și alungarea prădătorilor sau a hoților.

The Guardian amintește că aceasta nu este prima oară când președintele mexican pare să își exprime în public credința în existența unor creaturi din folclorul indigen.