Rapperul american Rick Ross afirmă că se teme că pilotul automat al unei mașini Tesla l-ar putea conduce singur la secția de poliție împotriva voinței sale, relatează Insider.

Rick Ross (stanga), pe scena alaturi de Future, Nikki Minaj si DJ KhaledFoto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

„Nu voi spune că nu voi avea niciodată o mașină inteligentă dar n-am mers niciodată într-o Tesla. Niciodată”, a subliniat rapperul în vârstă de 47 de ani într-o înregistrare video publicată pe Instagram Stories.

„Iar motivul e că mereu am avut ideea că guvernul ar putea intra în creierul mașinii”, a explicat el.

Ross, care a fost nominalizat la Premiile Grammy de anul acesta pentru melodia „God Did”, o colaborare între el, DJ Khaled, Lil Wayne, Jay-Z, John Legend și Fridayy, și-a imaginat apoi în înregistrarea video un scenariu ipotetic în care un „agent” preia controlul asupra mașinii Tesla în care s-ar afla pentru a-l aduce la audieri.

„Unde e Rick? E uite acolo. Aduceți-l la interogatoriu”, a spus el, prefăcându-se că este agentul în cauză.

Rapperul a spus ulterior că crede de asemenea că Tesla poate rechema mașinile la reprezentanțe cu ajutorul pilotului automat în cazul în care proprietarii mașinilor nu plătesc ratele pentru acestea.

Problemele cu legea ale rapperului american

Ross, care de-a lungul anilor a primit mai multe nominalizări la Premiile Grammy la categoriile „Rap” și „R&B”, a fost arestat de polițiștii americani în trecut.

În 2008 el a fost reținut în legătură cu acuzații de posesie de marijuana și încălcare a regimului armelor de foc însă a fost eliberat fără a fi trimis în judecată după ce polițistul care l-a arestat nu a reușit să prezinte suficiente dovezi în instanță.

În martie 2011 el a fost arestat din nou pentru posesie de droguri după ce oaspeții hotelului Hilton din Shreveport au relatat că din camera sa se simte un miros puternic de marijuana. Trei ani mai târziu el a fost arestat în statul Carolina de Nord imediat după ce a cântat la festivalul SuperJam, tot în legătură cu posesie de marijuana.

În 2015 însă el și bodyguardul său au fost arestați în statul Georgia pentru răpire și vătămare. Cei doi au fost acuzați de procurorii americani că au dus cu forța un grădinar într-o cameră de oaspeți și l-au lovit cu o armă în cap în mod repetat, pretinzându-i bani pe care acesta i-ar fi datorat rapperului.

Ross a fost condamnat la o săptămână de închisoare, plata unei amenzi de 10.000 de dolari și o perioadă de cauțiune de 60 de luni.