Bryan Johnson, fondatorul și CEO-ul unui startup din domeniul biotehnologiei, are 45 de ani însă analizele sale medicale arată o vârstă biologică de puțin sub 40 de ani, relatează Insider.

Bryan Johnson în cadrul Project BlueprintFoto: Bryan Johnson

În unele privințe Johnson stă și mai bine de atât: rezultatele analizelor arată că are inima unui bărbat în vârstă de 37 de ani, pielea unuia de 28 de ani, capacitatea pulmonară a unui tânăr în vârstă de 18 ani și inflamarea gingivală a unui adolescent de doar 17.

Antreprenorul american speră ca în cele din urmă să ajungă la vârsta biologică a unui tânăr de 18 ani printr-un experiment intens și de durată care este ajustat constant pe baza datelor furnizate de analizele medicale și pe care el îl numește „Project Blueprint”.

Agenția Bloomberg notează că experimentul la care este supus Johnson arată semne timpurii că ar putea elucida secretul inversării vârstei.

Însă acest lucru nu este deloc ieftin, antreprenorul american afirmând că ar putea ajunge să cheltuie doar anul acesta două milioane de dolari pe corpul său. În ultimii ani averea sa a fost estimată la peste 400 de milioane de dolari, după ce în 2013 a vândut Braintree, o aplicație de plăți electronice pe care a fondat-o, celor de la PayPal.

Tranzacția de la momentul respectiv s-a ridicat la 800 de milioane de dolari.

Experimentul „Project Blueprint” este condus de Oliver Zolman, un medic în vârstă de 29 de ani care își spune „doctorul rejuvenării” și este susținut de o echipă ce numără 30 de experți în sănătate.

Antreprenorul american se supune unui regim „extrem”

Deși deocamdată este doar în stadiu experimental și este ajustat în baza analizelor făcute constant, programul la care se supune Johnson include un regim zilnic de suplimente și alimente alese cu grijă, exerciții fizice în fiecare zi și 3 antrenamente intense în fiecare săptămână.

Regimul său alimentar este restricționat la puțin sub 2.000 de calorii zilnic, medicii făcându-i o largă serie de analize medicale lunar, printre acestea numărându-se teste de sânge, colonoscopii și imagini prin rezonanță magnetică.

„Ceea ce fac ar putea suna extrem însă încerc să dovedesc că răul autoindus și degradarea nu sunt inevitabile”, a declarat el pentru Bloomberg.

Per total, eforturile sale au dus la ceea ce Johnson afirmă că este o inversare record a vârstei epigenetice de 5,1 ani.

Zolman, medicul care coordonează experimentul, se declară convins că progresele din domeniul prelungirii longevității necesită o urmărire și analiză mai concertată a medicamentelor și terapiilor care se arată promițătoare.

El argumentează că la această „frontieră a medicinei” trebuie să existe rezultate mai bune decât cele pe care le acceptăm în prezent.