Marilyn Manson a ajuns la o înţelegere cu actriţa Esmé Bianco care, în aprilie 2021, i-a intentat un proces cântăreţului, pe numele său real Brian Warner, pentru agresiune sexuală, violenţă sexuală şi trafic de persoane, informează DPA și Yahoo News, potrivit Agerpres.

Marilyn MansonFoto: zz-Walter Weissman-STAR MAX-IPx / AP / Profimedia

„Doamna Bianco a fost de acord să-şi rezolve solicitările care îi vizează pe Brian Warner şi Marilyn Manson Records, Inc. pentru a-şi putea continua viaţa şi cariera”, a declarat marţi avocatul lui Esmé Bianco, Jay D. Ellwanger, pentru Los Angeles Times.

Avocatul lui Manson, Howard King, a confirmat la rândul său evoluţia procesului.

Potrivit Rolling Stone, revistă care a dat în premieră ştirea referitoare la încheierea unui înţelegeri între cei doi, termenii acordului nu au fost făcuţi publici. În documentele înaintate tribunalului, Esmé Bianco, în vârstă de 40 de ani, susţine că muzicianul de 54 de ani a violat-o şi a abuzat de ea pe când formau un cuplu în 2011.

Ea a susţinut totodată că Manson, Tony Ciulla - fostul manager al cântăreţului -, precum şi compania de management a lui Ciulla au încălcat legile referitoare la traficul de persoane după ce au adus-o pe Bianco de la Londra la Los Angeles pentru roluri în filme şi proiecte de videoclipuri muzicale propuse de Manson, dar care nu s-au materializat niciodată, timp în care Brian Warner a ameninţat-o şi abuzat-o sexual pe actriţă.

În 2021, Manson a respins acuzaţiile, pe care le-a etichetat „distorsionări groaznice ale realităţii”.

Bianco, o fană a lui Marilyn Manson în adolescenţă care a ajuns să joace în 14 episoade din serialul Game of Thrones în rolul unei prostituate numită Ros, nu a fost singura femeie care a formulat acuzaţii serioase la adresa lui Manson în acel an.

Esmé Bianco (FOTO: Evan Agostini / Associated Press / Profimedia Images)

Acuzații în serie de abuz sexual la adresa lui Marilyn Manson

Fosta logodnică a cântăreţului, Evan Rachel Wood, l-a acuzat pe Manson că a abuzat-o în februarie 2021. Ea a scris într-un mesaj publicat pe Instagram, dar şters ulterior, că muzicianul „a început să mă manipuleze din adolescenţă şi m-a abuzat groaznic timp de mai mulţi ani”.

Cântăreţul a negat şi aceste acuzaţii.

„În mod evident, arta şi viaţa mea reprezintă de mult timp un magnet pentru controversă, dar aceste acuzaţii recente formulate la adresa mea sunt nişte distorsionări groaznice ale realităţii”, a spus el într-un mesaj publicat pe Instagram la scurt timp după acuzaţiile formulate de Wood.

„Relaţiile mele au fost mereu pe deplin consensuale cu partenere care împărtăşesc aceeaşi viziune. Chiar dacă alţii aleg acum să răstălmăcească trecutul, acesta este adevărul”.

În urma acuzaţiilor, Manson a fost concediat de casa de discuri care îi edita albumele, precum şi de Creative Arts Agency.

Acordul încheiat marţi vine la mai multe săptămâni după ce un judecător a respins un proces federal intentat cântăreţului de fotomodelul Ashley Morgan Smithline în 2021. În procesul depus în justiţie în iunie 2021, Smithline susţinea că Manson a agresat-o sexual de mai multe ori în anul 2010.