​Norvegia a cerut marți Twitter să nu mai afișeze pe pagina ministerului său al Afacerilor Externe că acesta ar fi o instituție ce aparține de Nigeria, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Dragă @SprijinTehnicTwitter, pe cât de mult ne bucurăm de relațiile noastre bilaterale excelente și vecinătatea alfabetică apropiată de Nigeria, am aprecia foarte mult dacă ne-ați putea eticheta drept Norvegia”, a scris pe Twitter ministerul de Externe de la Oslo.

Contul de Twitter al premierului norvegian Jonas Gahr Stoere și cel al ministrului de Externe Anniken Huitfeldt au fost de asemenea etichetate de compania condusă de Elon Musk ca aparținând guvernului nigerian.

Twitter, care folosește etichete și iconițe pentru a semnala conturi afiliate unor guverne sau alte instituții publice, a înregistrat mai multe probleme de natură tehnică după preluarea companiei de către miliardarul sud-african pe 28 octombrie și tentativele acestuia de a introduce un abonament plătit pentru conturile cu identitate verificată.

După ce Musk a părut să renunțe inițial la idee în urma unor critici puternice, Twitter a revenit lunea aceasta cu un nou plan care vizează introducerea unui abonament contracost, inițial într-un număr limitat de țări.

Nu este clar însă ce a provocat eroarea tehnică semnalată de ministerul de Externe de la Oslo.