Rapperul american Kanye West, cunoscut sub numele de Ye, şi-a anunţat duminică intenţia de a candida din nou la alegerile prezidenţiale din 2024 din Statele Unite, relatează Billboard și Agerpres.

Kanye WestFoto: RICHARD ELLIS / UPI / Profimedia

Cântăreţul a afirmat că „lucrează la campanie” cu ajutorul comentatorului de extremă dreapta Milo Yiannopoulos, potrivit unei înregistrări video publicate duminică de site-ul X17.

„Mulţumesc, accept”, a afirmat Yiannopoulos în videoclip, întrebat dacă acesta este un anunţ oficial.

Kanye West, în vârstă de 45 de ani, câştigător al premiului Grammy, a candidat ca independent în alegerile prezidenţiale din 2020, când a primit aproximativ 70.000 de voturi în 12 state din SUA.

West candidase la momentul respectiv pe o platformă anti-vaccinare împotriva coronavirusului și anti-avort, promițându-i totodată miliardarului sud-african Elon Musk că îl va numi la șefia NASA în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale.

Noi controverse în jurul lui Kanye West

Rapperul s-a aflat în ultima perioadă în centrul unor intense controverse din cauza declaraţiilor sale antisemite repetate.

Instagram şi Twitter i-au restricţionat temporar conturile luna trecută, în timp ce producătorul german de echipament sportiv Adidas a anunţat că încheie colaborarea sa cu Kanye West, punând capăt fabricării produselor din marca Yeezy a rapperului american.

Colaborarea dintre Adidas şi starul hip-hop din Statele Unite a fost multă vreme una dintre cele mai profitabile din industria modei.

West a scris duminică pe Twitter că postează pentru a testa dacă contul său funcţionează, apoi a scris „Shalom :)” într-un alt tweet.