Cântăreața columbiană Shakira a ajuns la un acord cu fostul ei partener Gerard Pique în ceea ce privește custodia celor doi copii ai lor după ce au pus punct unei relații de 11 ani, a declarat marți un reprezentant al Shakirei citat de Reuters.

Shakira si PiqueFoto: Manu Fernandez / AP - The Associated Press / Profimedia

Acesta a mai precizat că detaliile înțelegerii urmează să fie făcute publice mai târziu în cursul zilei de marți.

Potrivit ziarului spaniol La Vanguardia, înțelegerea prevede ca cei doi copii ai fostului cuplu - Milan, în vârstă de 9 ani, și Sasha, 7 ani - să se mute la Miami cu mama lor.

Shakira Mebarak, în vârstă de 45 de ani, și fundașul Barcelonei Pique, în vârstă de 35, au format un cuplu din 2011 însă nu s-au căsătorit niciodată.

Cei doi se cunoscuseră la scurt timp înainte de Cupa Mondială din 2010 organizată de Africa de Sud când Shakira și-a înregistrat celebra melodie „Waka Waka (This Time for Africa), imnul oficial al turneului.

Shakira și Pique, despărțirea anului

Shakira și Pique au anunțat în luna iunie că se vor despărți după apariția unor zvonuri legate de infidelitatea fotbalistului spaniol.

Cei doi au ajuns la un acord privind custodia copiilor lor la o săptămână după ce Pique și-a anunțat retragerea iminentă din fotbal și plecarea de la FC Barcelona.

Shakira se confruntă cu probleme personale și de altă natură, procurorii spanioli trimițând-o în judecată pentru evaziune fiscală după ce o instanță din Barcelona a respins apelul formulat de acestea.

Magistrații spanioli o acuză pe cântăreață că nu a plătit impozite în valoare de 14,5 milioane de euro pentru venituri realizate în 2012 și 2014 și cer o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru aceasta.

Shakira a respins toate acuzațiile și o ofertă a procurorilor de a soluționa acuzațiile pe cale amiabilă, afirmând că ea nu locuia încă în Spania în perioada respectivă de timp și prin urmare nu datora impozite statului spaniol.