Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, deplânge moartea unuia dintre poneii săi, care ar fi murit în atacul unor lupi, potrivit DPA.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der LeyenFoto: Jacques Witt / Sipa Press / Profimedia Images
  • "Întreaga familie este extrem de afectată din cauza acestei veşti", a spus Ursula von der Leyen în legătura cu atacul, conform unui comunicat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al şefei CE, poneiul Dolly avea 30 de ani și se afla pe o păşune alături de un alt ponei, care nu a păţit nimic.

Conform tabloidului german Bild, soţul Ursulei von der Leyen a găsit poneiul mort "la doar circa 100 de metri de casa familiei" din districtul Beinhorn.

Muşcătura sugerează că ar fi fost vorba de atacul unor lupi, a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului Mediului din landul Saxonia Inferioară, unde locuiește Ursula von Der Leyen.

Potrivit acestuia, în următoarele zile va fi făcută o analiză de ADN pentru a stabili dacă atacul a fost comis de un lup aflat în evidenţele autorităţilor.

Ministerul Mediului a confirmat că marţi noapte ar fi avut loc un atac al unor lupi în oraşul Burgdorf, la nord-est de capitala landului, Hanovra.

Conform celor mai noi date ale instituției, în Saxonia Inferioară ar exista 39 de haite de lupi şi patru lupi singuratici, ceea ce ar însemna un total de 350 de lupi. Recent, semnalarea apariţiei unor lupi a ajuns în atenţia presei în Hanovra. (Sursa: Agerpres)