Pepenele: fructul de definiție al verii, după grătare în fundul curții sau la petreceri la piscină. Pare greu de crezut că poate fi îmbunătățită perfecțiunea lui, dar există totuși un mod. Doar un pic de sare.

Un desert ideal pentru varaFoto: Captura YouTube

Vara e foarte importantă hidratarea, nu doar cu apă, ci și cu alimente hidratante ca pepenele. Iar amricanilor din sud le place să pună sare pe el și explică această aparentă ciudățenie.

Probabil că ați mai auzit, dar adăugând sare la ceva dulce, va deveni și mai... dulce! De aceea se pune „un vârf de sare” și la prăjituri, pentru că sarea acoperă gustul amar și dulceața devine și mai evidentă.

Sarea vine și cu aport de electroliți, care se pierd prin transpirație. Iar sarea pe pepene îl va face și mai zemos, atrăgând din interior sucul binecunoscut.

„Sarea pe pepene este o practică binecunoscută în sud. Combate amăreala și face pepenele să pară și mai dulce. Sarea activează glandele salivare, așa că fructul va părea și mai suculent decât este”, afirmă John Carpenter, maestrul bucătar executiv de la La Cantera Resort & Spa din San Antonio, Texas.

Carpenter recomandă cristale de sare, deși și cea obișnuită de masă este bună. La restaurantul lui se servește Tuna Crudo cu pepene presat și finisat cu câteva cristale de sare. Presat la rece, pepenele are gust mai puternic și textură mai densă (se scoate aerul dintre celule), are o culoare mai vibrantă.

„Sarea pe pepene este un truc remarcabil. Nu este un condiment, Este un amplificator, scoțând în evidență calități ale mâncării care existau deja. Adăugând sare la ceva dulce, cum este pepenele, inviți la o petrecere cu dans papilele gustative”, este de acord și chef Isaac „Izzo” Walker.

Surse: Fox News și Taste of Home