Starul de la Hollywood Ashton Kutcher spune că este „norocos că este în viață”, după experiența cu o boală autoimună care i-a afectat capacitatea de a vedea, de a auzi și de a merge, conform NBC News.

Ashton KutcherFoto: Dreamstime.com

Într-un episod din emisiunea de televiziune „Running Wild with Bear Grylls: The Challenge”, difuzată luni seară pe National Geographic, actorul în vârstă de 44 de ani a vorbit despre lupta sa cu vasculita, o afecțiune care duce la inflamarea vaselor de sânge.

Ashton Kutcher vorbește în emisiunea de televiziune despre boala care l-a afectat. Întrebat de Grylls cum și-a găsit puterea să lupte, actorul de la Hollywood a răspuns:

  • „Cu doi ani în urmă, am avut această formă ciudată, super rară de vasculită, care mi-a distrus vederea. Mi-a dispărut auzul. Mi-a distrus tot echilibrul”.

El a spus că i-a luat aproximativ un an să-și recapete acele abilități.

  • „Nu apreciezi ceva cu adevărat cât timp îl ai. Când dispare, îți spui „Nu știu dacă voi putea să mai văd vreodată, să aud din nou, să mai merg din nou'”, a spus Ashton Kutcher.

Vasculita înseamnă inflamarea vaselor de sânge. Există până la 20 de tipuri de vasculită, fiind considerate boli autoimune, conform dr. Peter Merkel, specializat în reumatologie, de la Facultatea de Medicină a Universității din Pennsylvania. Simptomele generale ale vasculitei pot include febră, scădere în greutate și dureri. Boala poate provoca, de asemenea, simptome mai severe, cum ar fi pierderea auzului, orbirea, ulcere, răni ale pielii și dificultăți de respirație. NBC News nu a putut verifica ce tip de vasculită a avut Kutcher.