Un bilet norocos cumpărat în statul Illinois i-a adus unui american 1,34 miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai mare premiu din istoria loteriei Mega Millions, potrivit CNN și BBC. Şansa de a câştiga marele premiu era extrem de mică - de doar 1 la aproape 303 milioane.

HotNews.roFoto: Hotnews

Numerele extrase vineri seară au fost 13, 36, 45, 57, 67 și un „Mega Ball” (joker) de 14. Exact cele de pe biletul cumpărat de un american dintr-o benzinărie din Des Plaines, de lângă Chicago, conform Loteriei din Illinois, citată de CNN.

Cel care a cumpărat biletul a câștigat 1,337 de miliarde de dolari.

  • „Nu am primit încă vești de la câștigător. Nu știm nici măcar dacă el știe că a câștigat un premiu. Așa că încurajez pe toată lumea să își verifice biletul”, a spus directorul loteriei din statul Illinois, Harold Mays.

Cum poate intra câștigătorul în posesia banilor

Câștigătorul poate alege să ia banii direct sau să i se plătească jackpot-ul complet în rate, pe o perioadă de 29 de ani.

Astfel, dacă alege să-şi primească premiul într-o singură tranşă, va primi 780 de milioane de dolari. El poate primi însă toată suma, de 1,337 de miliarde de dolari, dacă va accepta o plată eșalonată, pe o perioadă de 29 de ani.

Câștigătorul are la dispoziție un an de la extragere pentru a-și revendica premiul și poate alege să nu-și facă public numele.

Alte 26 de bilete, câștiguri de cel puțin 1 milion de dolari

Premii considerabile au câștigat și alți americani care au participat la loteria de vineri seară - 26 de bilete au câștigat un premiu secundar de cel puțin 1 milion de dolari, deoarece au nimerit primele cinci numere.

Site-ul Mega Millions a fost inaccesibil timp de câteva minute vineri seară, după extragere, în timp ce pentru extragerea de marțea viitoare lumea stă deja la coadă la benzinăria care a vândul biletul câștigător.

Şansa de a câştiga marele premiu era de doar 1 la aproape 303 milioane

Şansa de a câştiga marele premiu era una foarte mică, de doar 1 la aproape 303 milioane. Prin comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la 1 milion, potrivit datelor publicate de autorităţile sanitare americane.

Cel mai mare câştig obţinut vreodată la loterie a fost de 1,586 de miliarde de dolari. El a fost obţinut în ianuarie 2016 în urma unei extrageri organizate de o altă loterie importantă din Statele Unite, Powerball, însă jackpotul de atunci a fost împărţit între trei câştigători.

Cel mai mare premiu Mega Millions de până acum a fost de 1,537 miliarde de dolari, în 2018.