Jurnalistul Francis Scarr de la BBC a distribuit o înregistrare video cu o mașină căzută într-o groapă uriașă de pe o șosea din Rusia, glumind că britanicii se plâng de gropile din șoselele lor.

Intre timp, in RusiaFoto: Captura video

„Britanicii: De ce nu rezolvă nenorocitul de consiliu local găurile de pe strada noastră?! Între timp în Rusia”, notează Scarr:

Nu este clar în ce localitate din Rusia a fost filmată înregistrarea însă în ea poate fi văzută și o a doua mașină puternic avariată, fiind probabil ca prima să fi ajuns în groapă în urma unei coliziuni.

„De fapt, așa ajungi ofițer la poliția rutieră din Rusia: două mașini se luptă la marginea gropii morții. Felicitările mele câștigătorului. Luați mitele cu înțelepciune!”, glumește un internaut la postarea lui Scarr.

Francisc Scarr, un fost corespondent al BBC la Moscova, a devenit cunoscut după izbucnirea războiului din Ucraina datorită numeroaselor sale postări în care arată cum este comentată „operațiunea militară specială” de televiziunile rusești.

Cel mai recent el a arătat cum televiziunile din Rusia se laudă cu libertatea de exprimare pe care ar avea-o, în pofida reprimării fără precedent a disidenței de către regimul lui Vladimir Putin, și cum un site creat de un fost oficial rus le indică turiștilor ruși care ar fi cele mai „rusofobe” destinații turistice din lume.