Atena le propune germanilor îngrijorați de perspectiva prețurilor astronomice la încălzire să își petreacă iarna aceasta în concediu în țara mediteraneană, promițându-le că „niciun german nu va îngheța în Grecia”, relatează Business Insider.

Chania, GreciaFoto: Nicolas Economou/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Pentru perioada toamnei și a iernii, ar fi o mare plăcere pentru noi grecii să îi primim pe pensionarii germani care vor să experimenteze o 'iarnă mediteraneană' cu ospitalitate grecească, vreme blândă și servicii de calitate”, a declarat ministrul grec al Turismului Vasilis Kikilias într-un interviu acordat cotidianului Bild.

„Vă vom aștepta aici”, a subliniat el.

Invitația vine în contextul în care în ultimele luni Rusia a redus masiv livrările de gaze naturale către Germania și le-a tăiat cu totul pentru alte state europene, Gazprom închizând săptămâna aceasta și gazoductul Nord Stream 1 pentru operațiuni de mentenanță.

Deși acestea sunt obișnuite în cazul rafinăriilor și conductelor ce transportă gaze naturale, măsura a provocat îngrijorări puternice că Moscova va închide de tot robinetul cu gaze ce ajung în Germania.

„Niciun german nu va îngheța în Grecia”

Panagiotis Simandirakis, primarul orașului-port elen Chania de pe insula Creta, a declarat la rândul său pentru Bild că „aici nu avem nevoie de încălzire în casă”.

„Invităm fiecare german care vrea să vină la noi iarna aceasta să locuiască aici - departe de crize. Chania este un loc perfect pentru a supraviețui unei crize pe timpul iernii: căldură, oameni prietenoși și poate cea mai bună climă din Europa pe parcursul întregului an”, a mai spus acesta.

„Niciun german nu va îngheța în Grecia”, a subliniat el.

Sezonul estival de anul acesta este primul din ultimii doi ani în care Grecia îi întâmpină pe turiști fără restricțiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19 care au zdruncinat economia țării care se bazează pe turism pentru un sfert din PIB-ul său.

Pe același subiect: