Miliardarul sud-african Elon Musk a ridiculizat luni anunțul reprezentanților Twitter potrivit cărora îl vor chema în instanță după ce a renunțat să cumpere platforma social media, relatează CNN.

Elon MuskFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Musk a distribuit pe contul său de Twitter o memă cu patru imagini cu el râzând, fiecare cu un mesaj alături: „Au spus că nu pot cumpăra Twitter. Apoi au spus că nu vor dezvălui informații despre boți. Acum ei vor să mă forțeze în instanță să cumpăr Twitter. Acum ei trebuie să dezvăluie informații despre boți în instanță”.

La scurt timp după el a distribuit o altă memă cu actorul Chuck Norris jucând șah, acesta având un singur pion de partea sa în timp ce adversarul său ar avea un set complet de piese.

Elon Musk a notificat vinerea trecută Comisia pentru Bursă și Valori Mobiliare din SUA că a renunțat la achiziția Twitter, după mai multe luni de negocieri cu consiliul de administrație al companiei.

Elon Musk și Twitter, în centrul unei noi dispute

Anunțul lui Musk a venit deși la sfârșitul lunii aprilie înțelegerea părea ca și parafată. Cel mai bogat om al planetei a cerut însă ulterior mai multe informații din partea Twitter privind numărul de conturi false, cunoscute colocvial sub denumirea de „boți”, de pe platforma social media.

Unii analiști au speculat că Musk ar încerca de fapt să renegocieze prețul de 44 de miliarde de dolari pe care a convenit să îl plătească pentru compania care deține una dintre cele mai populare rețele de socializare din Statele Unite.

Twitter l-a acuzat pe miliardarul sud-african, cel mai bogat om al planetei, că s-a angajat contractual să încheie înțelegerea și că îl va chema în instanță.

Avocații lui Musk susțin în schimb că „Twitter nu a respectat mai multe prevederi ale acordului și se pare că a furnizat informații false și înșelătoare pe care domnul Musk s-a bazat pentru a încheia acordul de achiziție”.

Ambele părți au convenit să plătească o taxă de reziliere de până la 1 miliard de dolari în anumite circumstanțe.