Preşedintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au participat, marţi, la dineul de gală oferit de regele Felipe al VI-lea şi regina Letizia în onoarea şefilor de stat şi de guvern care participă la Summitul NATO de la Madrid. Ținuta primei doamne a României a ieșit în evidență în condițiile în care oficialii prezenți la dineu au ales haine de culori închise.

Klaus Iohannis și Carmen Iohannis au participat la un dineu dat de regele Spaniei în cinstea oficialilor care participă la Summitul NATO de la MadridFoto: Facebook Klaus Iohannis

Carmen Iohannis l-a însoțit pe președintele Klaus Iohannis la dineul oferit de capetele încoronate ale Spaniei șefilor de stat și de guvern care participă la Summitul NATO de la Madrid.

Prima doamnă a României a ales o rochie de lungime medie de culoare roz, cu mâneci foarte scurte și brodate, la care a asortat o pereche de sandale crem și o geantă clutch în aceeași nuanță, în timp ce majoritatea participanților au ales o ținută mai sobră.

Regina Spaniei, Letizia, a îmbrăcat la dineu o rochie lungă, neagră, la care a asortat o pereche de pantofi negri cu toc subțire.

Sursă foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Preşedintele Klaus Iohannis, care participă la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord de la Madrid, a postat pe pagina sa de Facebook poze la intrunirea oficială.

La dineul de gală de la Palatul Regal din Madrid au mai participat președintele Franței, Emmanuel Macron, alături de soția sa, Brigitte Macron, care a îmbrăcat o rochie turcoaz, pantofi negri și o geantă mică neagră.

Sursă foto: PPE / Sipa Press / Profimedia

La masa de seară a fost prezent și președintele SUA, Joe Biden, care a fost însoțit de Jill Biden, care ales un costum alb și o pereche de sandale cu cristiale.

Sursă foto: Shutterstock Editorial / Profimedia

Joi, preşedintele României va lua parte la o a treia reuniune a Consiliului Nord-Atlantic la nivelul şefilor de stat şi de guvern dedicată provocărilor şi ameninţărilor din Vecinătatea Sudică, urmând a fi abordate progresele în lupta contra terorismului, modalităţile de asigurare a securităţii alimentare şi răspunsul la alte provocări provenite din Vecinătatea Sudică a Alianţei, precum şi posibilităţile de sprijin aliat pentru capacităţile de apărare ale partenerilor din Sud, scrie Agerpres.