​O expertă în cele legate de familia regală britanică trage un semnal de alarmă, afirmând că noi fotografii cu îndrăgita regină Elisabeta a II-a dau impresia că „se topește sub ochii noștri”. Dar aproape simultan, mai multe publicații au preluat cu entuziasm știrea că monarhul de 96 de ani a revenit în șa după o pauză cauzată de „disconfort”.

Regina Elisabeta cu membri ai familiei regale britaniceFoto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Experta Daniela Elser a scris un comentariu pentru News.com.au, afirmând că imaginile de la întâlnirea reginei cu guvernatoarea statului New South Wales sunt de-a dreptul alarmante, mai ales când sunt comparate cu cele din iunie 2021, când suverana l-a primit pe fostul premier australian Scott Morrison.

Regina a purtat aceeași rochie galbenă, a zâmbit și a dat mâna cu cei doi politicieni de la antipozi. Dar Daniela Elser spune că „diferențele sunt izbitoare: după 12 luni, Majestatea Sa apare mai adusă de spate, mult mai subțire și pare a se fi micșorat”.

Elser nu a ezitat să observe că, din octombrie, regina a trebuit să se retragă de la ceremonii altădată obligatorii și a speculat că informațiile despre problemele ei de sănătate sunt ținute ascunse. Dar este adevărat că palatul Buckingham a comunicat că suverana va absenta la sfatul medicilor de la îndatoriri regale din cauza unor „probleme de mobilitate”, că a fost văzută prima oară folosind un baston și (printre altele) nu a participat la tradiționalele curse hipice Royal Ascot săptămâna trecută, prima absență de la încoronarea ei cu mult timp în urmă.

Dar publicații britanice s-au bucurat să informeze că „la 96 de ani, este entuziasmant că Regina a revenit în șa”, făcând o ușoară plimbare călare la castelul Windsor. Se pare că era pe Ferny, poneiul ei robust de 16 ani și era însoțită de valetul Terry Pendry, compania obișnuită din timpul partidelor de călărie.

Informația a fost publicată vineri de „The Sun”, care a citat surse spunând că „a fost încântată să revină în șa”. E drept, fotografiile asociate erau din anul 2016.

Surse: The New York Post, People.