În perioada mai 2021- mai 2022, românii au consumat peste 6,1 milioane de hamburgeri, iar bucureștenii au cumpărat mai mult de 2,5 milioane din totalul celor vânduți, arată datele transmise vineri de unul din jucătorii importanți de pe această piață. Ce mai mare comandă a fost de 1380 lei, constând în 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză. Vineri e Ziua Internațională a Burgerilor.

HamburgerFoto: Wikipedia

Vezi mai jos o scenetă celebră din filmul Pantera Roz cu Steve Martin, în care acesta se chinuie să pronunțe cuvântul ”hamburger”.

În ceea ce privește comenzile ce conțin burgeri, la nivel global, România ocupă al patrulea loc, iar topul orașelor din România cu cel mai mare “consum” de burgeri este format, în ordinea comenzilor, din București, Constanța, Timișoara, Cluj-Napoca, Craiova și Iași.

  • Românii au comandat peste 6000 de burgeri cu ocazia Crăciunului și peste 8000 de burgeri cu ocazia sărbătorilor Pascale.
  • 15% dintre burgerii comandați în perioada analizată sunt reprezentați de opțiunile vegetariene sau vegane, iar 9% dintre comenzi sunt plasate între 23:00 - 02:00.
  • Vineri este ziua în care se comandă cei mai mulți burgeri.
  • Titlul de cea mai scumpă comandă de burgeri și alte produse aparține unui utilizator care a achiziționat 36 burgeri de pui, cartofi prăjiți și sos de maioneză în valoare de 1380 lei.