Elon Musk, CEO-ul Tesla, SpaceX și noul proprietar al Twitter, spune că următoarea sa achiziție va fi compania Coca-Cola, pentru a „pune cocaina” înapoi în suc, relatează Business Insider.

Elon MuskFoto: Hannibal Hanschke / AFP / Profimedia Images

Postarea făcută de Musk pe Twitter, rețeaua sa de socializare favorită, a venit la doar două zile după ce acesta a cumpărat platforma social media pentru 44 de miliarde de dolari, deși inițial Consiliul de Administrație al companiei a încercat să blocheze tranzacția.

La mai puțin de o oră după „anunț”, Elon Musk a făcut o nouă postare în care îndemna „Haideți să facem Twitter maxim de distractiv!”.

Deși foarte probabil comentariul miliardarului sud-african vizavi de Coca-Cola este o glumă, el are un sâmbure de adevăr istoric.

Rețeta inițială a Coca-Cola a conținut cocaină

Potrivit Institutului Național pentru Combaterea Consumului de Droguri din SUA, cocaina era legală în 1885 când John Pemberton, un farmacist din orașul american Atlanta, a creat prima băutură Coca-Cola.

Rețeta lui Pemberton conținea la momentul respectiv un extras din cocaină obținut din frunzele de coca. Farmacistul a descris băutura pe care a creat-o ca fiind un „medicament brevetat” și „un tonic pentru creier și băutură intelectuală”.

Un articol publicat în 1988 de The New York Times cu privire la compania Coca-Cola a relatat de asemenea cum cocaina a făcut parte din rețeta originală, fiind apoi eliminată la începutul anilor 1900.

Elon Musk, sugestii de achiziții pe Twitter

După ce miliardarul a cumpărat platforma de socializare, numeroși utilizatori ai acesteia i-au sugerat și alte achiziții viitoare.

Un utilizator i-a cerut lui Musk să cumpere Fox Broadcasting Company pentru a da undă verde unui nou sezon al serialului sci-fiFirefly, anulat după doar 14 episoade.

„Niște sci-fi care chiar este sci-fi ar fi grozav”, i-a răspuns Musk.

Un alt utilizator i-a sugerat pe Twitter să cumpere History Channel pentru „a-l face despre istorie”, la care Musk i-a răspuns cu un emoji care râde.

Twitter a ajuns joi la 229 de milioane de utilizatori activi, cu 30 de milioane mai mulți decât în urmă cu un an.