Warren Buffett, CEO-ul Berkshire Hathaway și unul dintre cei mai de succes investitori din lume, va scoate la licitație pentru ultima dată un prânz „steakhouse” la care câștigătorul va avea ocazia să stea de vorbă cu el, relatează The Wall Street Journal.

Warren BuffettFoto: Xinhua / Avalon / Profimedia Images

De-a lungul ultimelor decenii Buffett a strâns 34 de milioane de dolari din aceste prânzuri anuale numite „Power of One”, bani pe care i-a donat unei organizații din California ce se ocupă de persoanele fără adăpost.

Ultima licitație caritabilă a avut loc în 2019 înainte ca Buffett să decide suspendarea evenimentului din cauza pandemiei de COVID-19. Licitația din urmă cu 3 ani a adus o ofertă record de 4,6 milioane de dolari, depășind anteriorul record de 3,46 milioane stabilit în 2016.

Warren Buffett urmează să împlinească 92 de ani anul acesta

Glide, organizația caritabilă pentru care Buffett a organizat această licitație anuală, a anunțat luni că prânzul din acest an va fi ultimul, fără a intra în detalii privind motivul anulării sale. Însă este posibil ca acest lucru să aibă legătură cu vârsta miliardarului care urmează să împlinească 92 de ani în luna august.

Licitația online, organizată de eBay cu o ofertă minimă de deschidere de 25.000 de dolari, se va deschide pentru licitații duminică, 12 iunie, și se va încheia 5 zile mai târziu.

Ofertantul câștigător poate aduce șapte oaspeți să ia masa cu Buffett la Smith & Wollensky steakhouse din New York, unul dintre restaurantele favorite ale CEO-ului Berkshire Hathaway care nu și-a mărit salariul la companie de 40 de ani.

Glide a fost o cauză favorită a primei soții a lui Buffett, regretata Susie Buffett. Organizația oferă mese gratuite, asistență medicală și alte servicii persoanelor fără adăpost și persoanelor cu venituri mici din San Francisco.

Miliardarul american a început să își reducă angajamentele publice

Warren Buffett și-a redus angajamentele publice în ultimul timp, în vara anului trecut anunțându-și demisia și din funcția de administrator al fundației Bill și Melinda Gates.

La sfârșitul lui ianuarie, Buffett, legendar datorită strategiei sale răbdătoare de investiții pe termen lung, avea distincția de a fi singurul dintre cei mai bogați 10 oameni ai planetei care nu a pierdut bani în 2022 în contextul scăderii generalizate a prețurilor acțiunilor marilor companii tech.

Însă tot în ianuarie Buffett l-a pierdut pe Louie Simpson, cel mai bun investitor al său despre care spunea că îl face până și pe el de rușine prin randamentele obținute.

Anunțul făcut de Gilde vine cu câteva zile înainte de Adunarea Generală a Acționarilor Berkshire Hathaway ce urmează să înceapă pe 30 aprilie și în cadrul căreia Buffett comentează evenimentele curente și evoluțiile de pe piețele bursiere.

La o astfel de adunare din 2006 el a explicat, printre altele, și de ce nu investește în Rusia.