Când s-a angajat ca însoțitor de zbor la o mare companie, credea că va învăța toate secretele despre biletele de avion ieftine. Dar a trebuit să le „fure” pe rând de la colegi. Mai jos povestește care sunt cele mai folositoare:

HotNews.roFoto: Hotnews

Dacă visezi la business class, așteaptă până la aeroport

Poate suna ciudat, dar e mai bine să cumperi un bilet la clasa economică și să încerci să-l îmbunătățești la aeroport.

Uneori, dacă avionul e gol și ești și membru într-un program de fidelitate cu compania, agentul de la check-in te poate muta la business class fără să plătești nimic în plus.

Dar chiar și plătind, tot va fi mai ieftin decât ai fi plătit online. Fii doar extrem de amabil cu agentul și vino devreme, când mai sunt locuri disponibile. Dar nu aștepta să te urci în avion – însoțitorii de zbor nu au de obicei atâta libertate.

Nu risipi bani pe o sticlă cu apă pe aeroport

Călătoria cu avionul e scumpă. Ai plătit deja pentru bilet, taxi și bagaj – nu mai risipi bani pe apa cu preț umflat. Nu poți să treci cu lichide prin controlul de securitate, dar nimeni nu spune că nu poți să iei o sticlă goală. Iar pe aeroport sunt după aceea destule locuri în care poți s-o umpli.

Aceeași regulă e valabilă și pentru mâncare

E o metodă bună de economisit bani, mai ales dacă e vorba de alimente solide, cum este un sendviș cu care poți să treci liniștit prin controlul de securitate. Doar dacă mergi în străinătate e bine să termini proviziile până la (prima) destinație, pentru că unele țări interzic intrarea prin vamă cu alimente proaspete.

Puteți cumpăra mai ieftin online decât de la duty-free

Mgazinele duty-free sunt un magnet pentru pasageri, dar prețurile pot să nu fie atât de atrăgătoare precum par. Unele companii aeriene au cataloage duty-free la bord, ca să cumpărați și în aer, dar prețurile pot fi chiar mai mari. Puteți uneori cumpăra mai ieftin online, dacă vă faceți timp să căutați.

Zilele în care biletele sunt mai ieftine

Nu există o rețetă unică pentru a face rost de cele mai ieftine bilete. Dar sunt metode prin care mai puteți economisi ceva.

Cele mai bune zile pentru a cumpăra bilete sunt marțea și miercurea, deoarece prețurile tind să fie mai mici după și înainte de weekend. Iar dacă aveți flexibilitate, încercați mai multe zile din calendar în loc să vreți o dată fixă.

La bord, totul este prea scump

Multe reguli s-au schimbat în vremea pandemiei, iar unele companii nu mai servesc mâncare în timpul zborurilor. Mai bine aduceți ceva de mâncare de acasă sau de la hotel înainte de îmbarcare. Altfel, s-ar putea să fiți nevoiți să cumpărați gustări din avion, care sunt și prea mici ca să vă țină de foame, și prea scumpe.

Nu schimbați niciodată bani pe aeroport

Adesea, oamenii aterizează pe un aeroport și-și dau seama că au nevoie de moneda locală. Dar aeroportul este cel mai contraindicat loc pentru schimb valutar.

Cursurile de schimb sunt cele mai proaste. Așa că schimbați doar pentru transportul până în localitate, dacă nu aveți încotro, iar acolo mergeți la o bancă.

Merită să te înrolezi într-un program de fidelitate

E o idee bună să frecventezi des o companie sau un grup și să ai un card de fidelitate. Pe lîngă milele pe care le acumulezi și cu care poți face economii la zboruri noi, te poți alege și cu gratuitate la bagaje, acces la o clasă superioară în avion sau la saloane de pe aeroporturi cu mâncare și băutură gratuite.

Surse: Yahoo!Voices, Insider