Un tigru siberian de 12 ani, pe nume Putin, a murit pe neașteptate la grădina zoologică din Minnesota: „Este o pierdere profundă pentru noi”, spun oficialii grădinii zoo. Potrivit acestora, tigrul a suferit o insuficiență cardiacă în timpul unei proceduri medicale de rutină.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În ciuda eforturilor depuse de medicii veterinari, tehnicienilor specializați în sănătatea animală și a îngrijitorilor grădinii zoologice, el nu a supraviețuit”, a spus grădina zoologică într-un comunicat de presă.

Procedura medicală viza un examen preventiv de sănătate care a inclus prelevarea de mostre pentru a ajuta eforturilor de reproducere. Grădina zoologică spune că reproducerea este extrem de importantă pentru speciile amenințate la nivel global, cum ar fi tigrul siberian.

Tigrul Putin s-a născut în Cehia. A fost la grădina zoologică din Danemarca timp de șase ani înainte de a ajunge în Minnesota în 2015. „Astăzi este o zi incredibil de grea pentru noi toți cei de la Grădina Zoologică din Minnesota și vom rămâne îndoliați o bucată de timp”, a declarat joi directorul Grădinii Zoologice din Minnesota, John Frawley.

„Grădina noastră zoologică a jucat un rol cheie în conservarea speciilor rare de tigri și suntem co-lideri ai Campaniei pentru conservarea tigrilor, care a strâns milioane de dolari pentru conservarea tigrilor. În lume mai sunt cel mult 500 de tigri siberieni care supraviețuiesc în sălbăticie. 103 se află în grădini zoologice din America de Nord.

Oficialii grădinii zoologice mai spun că „moștenirea importantă din punct de vedere genetic a lui Putin continuă să trăiască”, deoarece are mai mulți pui, cel mai recent fiind adus pe lume în 2017.