Un bărbat din China a descoperit de Crăciun că a devenit milionar peste noapte după ce un test de sistem al aplicației pe care o folosea pentru tranzacționarea de acțiuni i-a depozitat 15,6 milioane de dolari în cont, relatează Insider.

dolariFoto: Dreamstime.com

Bărbatul identificat doar prin numele său de familie, Long, și-a dat seama în jurul orei 14:30 în ziua de Crăciun că activele sale au crescut cu aproximativ 100 de milioane de yuani, echivalentul a 15,6 milioane de dolari.

Long, care locuiește în provincia Guizhou din sud-vestul Chinei, a relatat pentru presa locală că obișnuiește să investească în acțiuni dar că până acum a investit doar 940 de dolari prin intermediul aplicației Changjiang Securities E-Stock.

Bărbatul a făcut mai multe capturi de ecran portofoliului său pe care le-a distribuit prietenilor însă fericirea sa nu a durat nici măcar o zi.

La scurt timp după ce a primit banii, Long s-a trezit că întreaga sa balanță a fost golită, el pierzând inclusiv cei 940 de dolari pe care i-a investit prin intermediul aplicației.

Glume pe Twitter-ul Chinei: „Test psihologic?”

Serviciul de relații cu clienții al Changjiang Securities l-a informat că situația s-a datorat unui test de sistem efectuat în cursul weekendului și că banii au fost recuperați din contul său.

Compania i-a promis de asemenea că banii pe care i-a investit îi vor fi returnați în câteva zile.

Povestea lui Long s-a viralizat în China, postările despre pățania sa strângând aproape 170 de milioane de vizualizări doar pe platforma Weibo, echivalentul chinezesc al Twitter.

„Cel puțin poate spune că a fost multimilionar odată în viață”, a scris un utilizator pe Weibo. „Ce fel de test a fost acesta? Un test psihologic?”, a întrebat un altul.