Pare a fi destul de complicat să-i faci pe copii să adoarmă mai devreme astăzi, în Ajunul Crăciunului. Se pot face, totuși, câteva lucruri pentru a te asigura că se va întâmpla asta. Chiar dacă nu ai apucat să-i trezești mai devreme astăzi - un punct foarte important, mai poți face câteva lucruri. Kentonline a realizat un material pe această temă.

Mos CraciunFoto: DreamsTime

1. Atenție la zahărul pe care îl consumă

Știm cu toții efectul pe care îl poate avea o „injecție bruscă” de zahăr asupra tinerilor.

Dacă doriți o seară liniștită și calmă, este important să nu-i lăsați să se răsfețe cu dulciuri sau gustări dulci. Cu siguranță, nu în apropiere de ora de culcare, chiar dacă este Ajunul Crăciunului.

Pe de altă parte, există alimente care pot avea efectul opus.

Experții în somn spun că alimente precum biscuiții de ovăz, bananele și laptele conțin un aminoacid care îi poate ajuta pe copii să fie mai somnoroși și, prin urmare, să doarmă mai mult.

2. Limitează timpul în fața ecranelor și a dispozitivelor de jocuri

În ultimii ani, aplicațiile de urmărire a lui Moș Crăciun au devenit o activitate populară. Odată ce ați aruncat o ultimă privire asupra locației acelei sănii în lume, încercați să alungați orice formă de joc electronic înainte de culcare.

Deși poate părea rezonabil să le pui un film de Crăciun copiilor înainte de culcare, lumina emisă de televizor sau de tabletă le poate păcăli mintea să creadă că este ziuă, ținându-i treji mai mult timp.

Dacă este posibil, încercați să puneți filmul dimineața sau mai după-amiaza devreme în Ajun și este bine să-i țineți departe de orice dispozitiv electronic cu cel puțin 2 ore înainte de culcare.

În schimb, încercați să-i calmați cu anumite cărți, ori cu un joc liniștit înainte de culcare, precum un puzzle. Asta le va calma mintea.

3. O băutură caldă

Când copiii pregătesc băutura festivă pentru Moș, încercați să-i încurajați să bea și ei una.

Se recomandă „Smoothie Om de Zăpadă”, care include banane, ovăz, lapte și iaurt simplu – care este sănătos și induce senzația de somn.

Deși nu este cea mai sănătoasă opțiune, ciocolata caldă cu lapte poate ajuta înainte de culcare.

4. O baie înainte de culcare

Se recomandă o baie calmă în apropiere de culcare, pentru a ajuta copiii să se calmeze, iar părinții pot folosi timpul pentru a vorbi cu ei despre ce le poate aduce Moșul și ce să facă dacă se trezesc noaptea.

Să le spuneți că Moșul nu poate veni să le aducă cadouri dacă nu adorm repede.