​Soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, Brigitte, a hotărât să lanseze o acţiune în justiţie pentru răspândirea de informaţii false în sensul că este transgender şi de fapt s-a născut bărbat, a anunţat miercuri avocatul ei, relatează Reuters și Agerpres.

Brigitte MacronFoto: Patrick Kovarik / AFP / Profimedia Images

Adepţi ai teoriei conspiraţiei, inclusiv din cercuri anti-vaccin şi de extremă-dreapta, au atacat-o pe Brigitte Macron în social media după ce în toamnă o publicaţie de extremă dreapta a publicat zvonuri, neîntemeiate, în sensul că s-a născut bărbat şi a purtat iniţial numele Jean-Michel Trogneux, Trogneux fiind numele soţiei preşedintelui francez înainte de căsătorie.

Aceste zvonuri au început să circule în contextul în care Emmanuel Macron se pregăteşte pentru alegerile de anul viitor, deşi nu a anunţat încă oficial că va candida din nou, şi au stârnit preocupări că va urma o perioadă de campanie „murdară” similară celei de la recentele alegeri din SUA.

Hashtag-ul #JeanMichelTrogneux a fost intens vehiculat pe Twitter în Franţa în ultimele săptămâni.

Avocatul doamnei Macron, Jean Ennochi, a menţionat pentru Reuters că plângerea vizează câteva persoane, fără a da nume şi fără a preciza dacă este vorba de o acţiune civilă sau penală.

Biroul Primei Doamne a Franţei a refuzat să comenteze. Preşedintele francez a întâlnit-o pe soţia sa pe când el avea 15 ani, iar ea era profesoară, având cu 24 de ani mai mult.