Parag Agrawal, noul CEO al Twitter după demisia lui Jack Dorsey, a fost puternic criticat din cauza unora din postările sale anterioare de pe platforma social media, unii utilizatori acuzându-l de rasism, lucru respins categoric de acesta, relatează India Times.

Parag Agrawal, CEO-ul TwitterFoto: Captura video

Tweet-ul care a generat cele mai mari controverse a fost postat de Agrawal în 2010 când încă nici nu era un angajat al Twitter.

„Dacă ei nu o să facă o distincție între musulmani și extremiști atunci de ce ar trebui eu să disting între persoane albe și rasiști?”, a întrebat acesta pe 26 octombrie în 2010, făcând referire la discuțiile despre islamofobie ce aveau loc la momentul respectiv în Statele Unite.

Descoperirea postării i-a atras noului CEO al Twitter un val de critici, inclusiv din partea unor politicieni republicani.

Agrawal a clarificat însă la puțin timp după postarea tweet-ului că îl cita pe comediantul Aasif Mandvi, unul dintre membrii echipei emisiunii The Daily Show.

„Sunt amuzat de persoanele care judecă oamenii fiindcă judecă oamenii. Încercam să fac același lucru ca să mă amuz”, a mai spus Agrawal într-un tweet ulterior.

Parag Agrawal a fost numit CEO al Twitter de către Jack Dorsey care și-a dat demisia luni după 16 ani în fruntea companiei pe care a cofondat-o. Dorsey a spus că are încredere totală în noul CEO.

În vârstă de doar 37 de ani, Agrawal este acum cel mai tânăr CEO al unei companii incluse în indicele S&P 500.