Casa Albă a fost împodobită pentru sărbătorile de iarnă, decorurile fiind gândite de Prima Doamnă, Jill Biden. Familia Biden şi-a decorat primul brad de Crăciun la Casa Albă cu originalitate şi satiră, agăţând în pom imagini cu predecesori de-ai lor, precum cuplul Trump, dar şi felicitări semnate de mână, scrie AFP.

Casa Alba impodobita pentru sarbatoriFoto: White House

Jurnalişti au traversat luni o Casă Albă decorată şi iluminată abundent de Crăciun, în stil tradiţional, scrie News.ro. Ei au văzut o replică a Casei Albe din turtă dulce, o masă pregătită de sărbătoare şi şosete cu numele nepoţilor lui Biden.

Însă atenţia le-a fost reţinută de mici aluzii, în decoraţiuni supervizate de către Prima Doamnă Jill Biden, care trimit la locatari anteriori ai Casei Albe, în pofida antagonismului între fostul şi actualul şef al statului.

Joe Biden aproape că nu pronunţă niciodată numele predecesorului său, Donald Trump, pe care-l numeşte ”celălalt tip”. Iar Donald Trump contnuă să clameze că a ”câştigat” alegerile în 2020.

Casa Albă a insistat mult asupra implicării lui Jill Bden în pregătirea sărbătorilor de la sfârşitul anului, precizând că Prima Doamnă a cerut ornamente suplimentare.

Decorurile din acest an au fost inspirate din "micile acte de bunătate" și experiențe care ne-au ridicat moralul în acest an și pe tot parcursul pandemiei, camerele din Casa Albă fiind împodobite pentru a reflecta "darurile din inimă care ne unesc pe toți": credinţă, comunitate, familie, prietenie, recunoștință, pace, unitate. "Anul acesta a fost definit de acte neobișnuite de compasiune, curaj și abnegație, iar noi celebrăm munca și sacrificiul lor. De-a lungul Colonadei de Est, porumbei irizați și stele căzătoare iluminează holul, reprezentând pacea și lumina aduse tuturor de angajații din prima linie a pandemiei", conform anunțului Casei Albe.