Cenușa unei influencerițe din China a fost furată cu intenția de a organiza o „căsătorie fantomă” după ce aceasta a decedat în urma unui livestream, relatează Insider, pe baza informațiilor apărute în presa chineză.

Douyin este varianta chineza a TikTokFoto: Costfoto / ddp USA / Profimedia

Vice scrie că femeia, cunoscută de fanii ei sub numele „Luoxiaomaomaozi”, a murit după ce a băut pesticid în timpul unei transmisiuni live pe platforma social media locală Douyin, versiunea chineză a TikTok.

Influencerița și-a exprimat gânduri suicidare și unii dintre cei care s-au uitat la transmisiune au încurajat-o să bea substanța chimică, potrivit relatărilor din presa chineză.

Ea s-a stins din viață pe 15 octombrie după ce medicii nu au reușit să o reanimeze, conform jurnaliștilor de la ziarul chinez Global Times care au discutat cu familia ei.

Luoxiaomaomaozi avea în jur de 678.000 de urmăritori și publicase 38 de înregistrări video pe Douvin înainte să moară.

Un angajat al unei firme de pompe funebre ar fi furat cenușa influenceriței după ce aceasta a fost incinerată și a fost ajutat de alți doi angajați să vândă rămășițele acesteia.

„Căsătorii fantomă” în China

Cenușa femeii le-ar fi putut aduce vânzătorilor în jur de 50.000-70.000 de yuani, echivalentul a 7.820-10.950 de dolari.

Cei trei angajați aproape că au reușit să vândă cenușa femeii unui bărbat care dorea să facă o „căsătorie fantomă”, un ritual chinezesc cu o tradiție de peste 3.000 de ani prin care familiile încearcă să găsească parteneri pentru copiii lor morți pentru ca spiritele lor să își găsească liniștea și să nu fie singure în viața de apoi.

Această tradiție a fost interzisă de autoritățile comuniste cu decenii în urmă însă a cunoscut un reviriment în ultimii ani, apărând chiar „pețitori” pentru „mariajele fantomă”, potrivit ABC News.

Planul celor 3 angajați ai firmei de pompe funebre a fost dejucat însă după ce poliția a fost alertată și i-a arestat.

Incidentul a declanșat un val de emoții pe platformele social media din China, numeroase persoane vorbind despre abuzurile împotriva femeilor, problemelor de sănătate mentală și practicile macabre asociate „căsătoriilor fantomă”.

Citește și: