​Coregraful britanic Liam Scarlett s-a sinucis din cauza acuzaţiilor de comportament sexual neadecvat formulate la adresa lui, arată ancheta în cazul morţii sale, relatează The Guardian și News.ro.

Liam Scarlett (centru)Foto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Reputatul coregraf Liam Scarlett, în vârstă de 35 de ani, a fost spitalizat din cauza unui stop cardiac şi a murit pe 16 aprilie, la Ipswich Hospital. El a încercat să se spânzure pe 12 aprilie, după ce le-a trimis părinţilor săi mesaje şi a lăsat scrisori membrilor familiei.

Scarlett a plecat în primăvara lui 2020 de la Royal Ballet, după apariţia mai multor acuzaţii de comportament sexual neadecvat. Royal Ballet din Londra l-a exonerat în urma unei anchete independente, însă coregraful a ales să părăsească instituţia.

Scarlett se alăturase ei în 2006, ca dansator, şi s-a retras şase ani mai târziu pentru a se concentra pe coregrafie. Artistul în rezidenţă a creat unele dintre cele mai importante spectacole recente ale companiei, inclusiv o producţie „Swan Lake”, în 2018.

El a fost suspendat din post în august 2019, după ce au fost formulate pe numele său mai multe acuzaţii de comportament neadecvat faţă de persoane cu care lucra. Drept urmare, şi Queensland Ballet din Australia a renunţat să mai lucreze cu el.

Cu o zi înainte de decesul lui, Royal Danish Theatre a anunţat că anulează producţia plănuită pentru baletul „Frankenstein”, pentru care Scarlett era coregraf invitat, după ce au apărut acuzaţii privind comportamentul lui faţă de echipa de aici care vizau momente din 2018 şi 2019.

Rezultatul anchetei demarate în luna mai arată că el s-a sinucis simţindu-se umilit de acuzaţiile care i-au fost aduse şi de articolele apărute în presă, unele dintre ele prezentând eronat cazul.

Mama lui, Deborah Scarlett, a spus că a vorbit cu el despre acuzaţiile apărute în presă.

Ea a declarat: „Mi-a spus că nu sunt adevărate şi nu putea înţelege de ce oamenii ar face acuzaţii împotriva lui. Credem că Liam nu şi-ar fi luat viaţa dacă numele lui nu ar fi fost târât prin presă cu acuzaţii eronate”.