Actorul american Will Smith a dezvăluit că a contemplat odată uciderea tatălui său pentru a răzbuna abuzurile pe care le-a comis împotriva mamei lui când era copil, relatează Insider.

Foto:

„Tatăl meu era violent dar în același timp venea la fiecare meci, piesă de teatru și recital. Era un alcoolic dar era treaz la fiecare premieră a unuia din filmele mele”, scrie actorul în viitoarea sa carte autobiografică „Will”, o copie a acesteia fiind obținută de revista People.

Will Smith relatează apoi un moment violent între mama și tatăl său la care a fost martor și despre care spune că l-a bântuit timp de ani de zile.

„Când aveam 9 ani l-am văzut pe tatăl meu lovind-o în cap pe mama atât de tare încât s-a prăbușit la podea. Am văzut-o scuipând sânge. Acel moment din acel dormitor m-a definit cine sunt ca persoană probabil mai mult decât oricare alt moment din viața mea”, afirmă acesta.

„Tot ce am făcut de atunci - premiile și laudele, faima și atenția, personajele și râsetele - au fost o serie subtilă de scuze față de mama mea pentru lipsa mea de acțiune din acea zi. Că am eșuat în acea zi. Că nu l-am înfruntat pe tatăl meu. Că am fost un laș”, continuă actorul.

„Un întuneric a început să crească în mine”

Smith relatează că a jurat față de sine să o răzbune pe mama sa într-o zi. Iar acel jurământ aproape s-a materializat când, decenii mai târziu, actorul îl îngrijea pe tatăl său bolnav de cancer.

„Într-o noapte, în timp ce îl duceam cu grijă în scaunul de rotile din dormitorul său către baie, un întuneric a început să crească în mine...M-am oprit la capătul scărilor. L-aș putea împinge în jos și aș putea scăpa basma curată cu ușurință”, povestește Will Smith.

„Însă deceniile de durere, furie și resentimente s-au stins apoi încet, am dat din cap și l-am dus pe Tăticul la baie”, spune actorul american.

El mai afirmă că și-a canalizat furia înspre o altă perspectivă:

„Nu poți primi nimic din lumea materială care să îți ofere liniște interioară sau împlinire. În cele din urmă nu contează câtuși de puțin cât de bine te-au iubit oamenii - vei obține 'zâmbetul' doar pe baza a cât de bine i-ai iubit tu”.

Părinții lui Will Smith au divorțat în 2000 și tatăl actorului a murit în 2016.

Citește și: