Pandemia de COVID-19 nu a fost ușoară pentru cei mai mulți dintre noi însă unele familii au trecut prin turbulențe extreme, ajungând la separare, scrie The Jerusalem Post.

DivortFoto: Stock Options Media / Alamy / Profimedia Images

Pentru un cuplu din nordul Israelului care a fost căsătorit timp de peste 25 de ani problema vaccinării anti-Covid a provocat un conflict serios între soț și soție.

În timp ce bărbatul a rămaș în șomaj timp de luni de zile din cauză că era în „halat” (concediu neplătit) și nu s-a putut întoarce la muncă, soția sa a continuat să lucreze.

Însă în ultimul timp refuzul acesteia de a se vaccina împotriva COVID-19 a sfâșiat familia și a afectat puternic copiii, prinși în mijlocul unui conflict între cei doi părinți.

Avocatul bărbatului afirmă că drama familiei a devenit recent un fenomen comun în rândul a numeroase gospodării și locuri de muncă din cauza antivaccinismului.

Așadar ce faci când este afectat venitul familiei, mai ales când el vine dintr-un singur salariu?

„Angajatorii soției mele au stabilit că toate persoanele care nu s-au vaccinat pot continua să lucreze de acasă însă asta a dus la înjumătățirea venitului ei”, afirmă soțul.

Acesta adaugă că salariul redus nu va ajunge familiei deoarece el nu a fost rechemat la muncă, fiind angajat ca bucătar.

„Aș trece peste asta dacă ea nu ar vrea să se vaccineze dintr-un motiv de înțeles dar tot ce spune sună ridicol și a teorie a conspirației”, mai spune acesta.

Soția continuă să insiste că nu se va vaccina anti-Covid, chiar dacă acest lucru va duce la concedierea sa sau chiar la divorț.

„M-am săturat să încerc să mulțumesc lumea”, a declarat aceasta în instanță. „Nu voi primi prima doză sau a doua doză sau nicio doză. Știu cum să am grijă de mine, lucru valabil și pentru cei 3 copii ai mei”, a mai spus aceasta în fața judecătorului.

„Lăsați-o pe soția mea să facă ce dorește, atât timp cât lasă copiii în pace”, spune soțul, acuzând că aceasta „îi spală pe creier de dimineața până seara”.

Avocatul bărbatului afirmă că cuplul va divorța dar că se pare că acesta avea probleme și înainte de actualul conflict.