Casa emblematică a cântărețului american Frank Sinatra din Chatsworth, California, prin care s-au perindat cele mai mari nume de la Hollywood ale vremii, a fost scoasă la vânzare pentru 21,5 milioane de dolari, relatează The Times.

Casa lui Frank SinatraFoto: MLS / Planet / Profimedia Images

Puține locuințe se pot lăuda cu o istorie atât de bogată: casa, poreclită „Byrdview Estate”, a fost construită în 1949 și este doar una dintr-un număr mic de locuințe private proiectate de arhitectul William Pereira.

Cunoscut pentru stilul său futurist, în portofoliul lui Pereira se numără și Piramida Transamerica din San Francisco sau Muzeul de Artă din Los Angeles.

Proprietatea a fost creată pentru Dora Hutchinson, moștenitoarea imperiului bancar Chase Manhattan (cunoscut azi drept JP Morgan Chase), care i-a închiriat-o lui Sinatra.

Legendarul cântăreț american a locuit în casă timp de peste un deceniu în anii 1950 și 1960, perioadă considerată cea mai prolifică din cariera sa.

Casa are 7 dormitoare și nu mai puțin de 9 băi, propria piscină, un jacuzzi în aer liber și accesul se face pe o alee de aproape 5 kilometri. Proprietatea beneficiază și de 100 de locuri de parcare pentru numeroșii invitați ai artistului.

Locuința include de asemenea o sală de forță, o cameră pentru masaj și o saună.

Uite cum arată acum, după unele modificări pentru a o moderniza:

Citește și