​Nu se va scufunda și nu va ajunge niciodată pe mare: o replică în mărime naturală a Titanicului a ieșit la suprafață pe un câmp din China, într-un parc tematic dedicat legendarului pachebot, scrie RFI.

Replica Titanicului construita de chineziFoto: Captura video

În Suining, în sud-vestul țării, patru macarale stau atârnate peste o imensă cală pe uscat, pe malul unui râu. Pe șantierul naval se produce o replică a Titanicului, faimoasa navă care s-a scufundat acum mai bine de un secol în Atlantic, cauzând moartea a peste 1.500 de pasageri și a membrilor echipajului.

„Este un proiect foarte complicat”, declară pentru AFP Su Shaojun, inițiatorul proiectului.

Cea mai apropiată mare de Suining este la mai mult de 1.000 de kilometri distanță. Antreprenorul este însă convins că cei curioși vor veni să viziteze „Titanicland”, viitorul parc tematic dedicat navei.

Costul proiectului ajunge la 10 miliarde de yuani (1,2 miliarde de euro). Inaugurarea este programată pentru sfârșitul anului. La fel ca și originalul, replica domnului Su va măsura 260 m lungime. A fost nevoie de șase ani pentru a o construi – de două ori mai mult decât a fost nevoie pentru adevăratul pachebot – o sută de muncitori și 23.000 de tone de oțel.