Un preot din Mexic a oficiat liturghia cu cățelul în brațe: „îmi pare rău, dar cățelușul meu este foarte bolnav și dacă îl las acasă se întristează, așa că l-am adus la slujbă”, relatează Mediafax.

Gerardo Zatarain García Foto: captura facebook

S-a întâmplat în orașul mexican Coahuila de Zaragoza, unde părintele Gerardo Zatarain García, preot în parohia Todos Los Santos, a celebrat slujba cu cățelul său, Paloma, în brațe.

„Îmi pare rău, dar cățelușul meu este foarte bolnav și dacă îl las acasă se întristează, așa că l-am adus la slujbă”, a spus preotul, conform La Stampa.

Vestea s-a răspândit după ce o fotografie a făcut turul rețelelor sociale. Chiar dacă unora nu le-a plăcut „intruziunea”, majoritatea celor care au comentat au înțeles adevăratul sens al gestului.

„Înseamnă respect pentru viață. Mulțumim lui Dumnezeu că și-a trimis slujitorii să dea exemplu” sau „cu un astfel de preot mă convertesc” - sunt doar două comentarii.

Sensibilitatea acestui preot amintește de cea a unor „colegi” de-ai săi care au deschis ușile bisericilor pentru patrupezi, cu precădere de părintele João Paulo Araujo Gomes, pastor al Parohiei Sant'Ana Gravatá din Brazilia, care ducea animalele fără stăpân la slujbă și îi invita pe credincioși să adopte unul.