Duo-ul francez de muzică electro Daft Punk, înființat în 1993, și-a încheiat colaborarea, a confirmat luni pentru AFP secretarul lor de presă, după publicarea unui videoclip pe YouTube.

Daft PunkFoto: Captura YouTube

Thomas Bangalter și Guy-Manuel de Homem Christo și-au anunțat despărțirea printr-un clip intitulat ”Epilog”, un filmuleț de opt minute care prezintă scene din filmul lor Electroma lansat în 2008.

Bangalter şi De Homem-Christo s-au întâlnit în anii 1980, într-o şcoală din Paris, şi au început curând să compună muzică. În 1992, au format o trupă rock, Darlin’, inspiraţi fiind de piesa omonimă a trupei Beach Boys, împreună cu Laurent Brancowitz şi au lansat o piesă care a primit critici negative. Melody Maker a descris-o ca „daft punky thrash” (punk prost de începători, n.r.). Au transformat review-ul negativ în numele a ceea ce urma să devină una dintre cele mai cunoscute trupe electro. Brancowitz a părăsit grupul şi a format Phoenix, scrie

News.ro.

Duo-ul francez a lansat patru albume de studio, în perioada 1997 - 2013. Ultimul album, apărut după o pauză de opt ani, a fost „Random Access Memories”, pe care se află single-ul „Get Lucky” şi care a fost certificat cu platină.

De-a lungul carierei, grupul a primit şase trofee Grammy din 12 nominalizări. Mai recent, duo-ul a colaborat cu artistul canadian The Weeknd, pentru piesele „Starboy” şi „I Feel It Coming”.