Prințul Harry și soția sa Meghan vor călători în Africa împreună cu fiul lor, Archie într-un zbor comercial în luna septembrie, a declarat vineri o sursă regală. Decizia ducilor de Sussex vine în contextul în care perechea a fost aspru criticată din cauza folosirii avionului lor privat, deși cei doi militează pentru protecția mediului, scrie CNN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ducele și ducesa de Sussex se vor îndrepta spre Africa de Sud împreună, iar Harry va vizita și Angola, Malawi și Botswana între 23 septembrie și 2 octombrie, a dezvăluit vineri Palatul Buckingham.

Va fi prima călătorie oficială în străinătate în familie, întrucât Meghan revine din concediul de maternitate pentru a-și relua munca umanitară.

Decizia familiei de a călători cu un zbor de linie a venit după ce ducii au fost criticați pentru faptul că au folosit avionul lor privat pentru două deplasări în Sudul Franței și în Ibiza la doar câteva zile distanță.

Mai multe asociații pentru protecția mediului au acuzat perechea de ipocrizie, susținând că acțiunile lui Harry și Meghan vin în contradicție cu poziția publică pe care cei doi o au asupra schimbărilor climatice. Aviația este responsabilă pentru mai mult de 2% din emisiile globale.