Ceasul, model unicat, pe care actorul Marlon Brando l-a purtat în timpul filmărilor de la pelicula „Apocalypse Now” va fi scos la licitație în luna decembrie. Acesta este un Rolex GMT-Master, creat în anul 1972. Experții estimează că piesa va fi vândută la un preț care va conține 6 cifre, scrie CNN.

Marlon Brando în anul 1963Foto: Wikimedia Commons

Potrivit casei de licitații Phillips, lui Brando i s-a cerut să nu poarte ceasul în timpul filmărilor de la „Apocalipsul acum". El nu a acceptat și, în schimb i-a dat jos rama, oferindu-i ceasului un aspect unic. De asemenea, numele lui Brando este gravat pe spatele ceasului.

Ceasul vine montat pe o curea de cauciuc și este descris ca fiind „extrem de bine convervat” de către cei care l-au examinat. De asemenea, accesoriul vine dotat cu cadranul original.

Casa de licitații afirmă că Brando i-a dat ceasul fiicei sale Petra în anul 1995 drept cadou de absolvire după ce aceasta a terminat cursurile Univeristății Brown. Brando i-ar fi zis fiicei sale: „Ceasul ăsta e ca un tanc, poți să-i faci orice și va merge în continuare. Vreau ca el să-ți amintească cât de mândru sunt de tine".

Petra i-a oferit ceasul cadou de nuntă soțului său, iar acum cuplul s-a hotărât să îl scoată la vânzare.

Ceasul va fi vândut în cadrul unei licitații organizate la New York pe data de 10 decembrie.