Mick Jagger, solistul legendarei trupei britanice The Rolling Stones, l-a luat în derâdere pe preşedintele american Donald Trump, după gafa făcută de acesta în discursul de Ziua Independenţei, când a susţinut că armata "a cucerit aeroporturile în 1775", în Războiul de Independenţă al SUA, potrivit Press Association.

Mick JaggerFoto: Reuters

Trump a fost intens ironizat după ce a spus în discursul său că armata americană "a cucerit aeroporturile" în 1775 - cu peste un un secol înainte de invenţia avionului. ''În iunie 1775, Congresul Continental (primul guvern al SUA - n.r.) a creat o armată unificată din forţele revoluţionare care îşi aşezaseră tabăra în jurul Bostonului şi al New York-ului. Armata continentală a înfruntat o iarnă aspră la Valley Forge, şi-a aflat gloria dincolo de apele din Delaware şi a cucerit victoria de la Cornwallis în Yorktown. Armata noastră a stăpânit aerul, a atacat meterezele, a cucerit aeroporturile, a făcut tot ceea ce trebuie să facă, iar la Fort McHenry, sub strălucirea roşie a rachetelor, nu i-a rămas altceva decât victoria'', a clamat Trump. Preşedintele a dat vina pentru această gafă, făcută în timpul discursului de Ziua Independenţei, susţinut în faţa Memorialului Lincoln din Washington DC, pe un teleprompter defect.

În timpul concertului The Rolling Stones de duminică din Massachusetts, Mick Jagger a făcut referire la această gafă.

Solistul în vârstă de 75 de ani a urat mulţimii prezente pe Gillette Stadium un weekend fericit cu ocazia zilei naţionale a SUA, adăugând că data de 4 iulie a reprezentat întotdeauna ''o sărbătoare emoţionantă pentru noi, britanicii''.

''Dacă britanicii ar fi apărat aeroporturile, totul ar fi putut fi diferit pentru noi'', a spus Jagger.

Nu este pentru prima când are loc o ciocnire între The Rolling Stones şi Donald Trump, aminteşte Press Association, citată de Agerpres. Legedara trupă rock formată în Londra în 1962 a transmis în 2016 un comunicat în care l-a mustrat pe preşedintele american pentru utilizarea melodiilor ''You Can't Always Get What You Want'' şi ''Start Me Up'' în timpul mitingurilor din campania electorală.

Formaţia The Rolling Stones, compusă din Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood şi Charlie Watts, se află în prezent în turneu în Statele Unite. Turneul ''No Filter Tour'' trebuia să înceapă în aprilie, însă a fost amânat după ce Mick Jagger a suferit o intervenţie chirurgicală pe cord.

Primul concert din acest turneu după intervenţia pe cord suportată de celebrul rocker septuagenar a avut loc în 21 iunie, când Mick Jagger a impresionat încă o dată publicul, apărând sănătos şi plin de energie pe stadionul Soldier Field din Chicago. Toţi cei patru membri ai trupei The Rolling Stones au depăşit pragul vârstei de 70 de ani. Chitaristul Keith Richards are tot 75 de ani, la fel ca Mick Jagger. Basistul Ronnie Wood are 72 de ani, iar toboşarul Charlie Watts este cel mai vârstnic membru al grupului, împlinind 78 de ani pe 2 iunie.