Drobul de miel este unul dintre preparatele favorite la masa de Paște. Rețeta tradițională de drob de miel are un secret care face ca preparatul să nu fie unul înecăcios. Mai exact, organele folosite pentru a prepara drobul nu sunt fierte, ci călite. Drobul de miel este aperitivul potrivit pentru masa de Paște. Mai mult, o felie de drob de miel are în jur de 80 de calorii.

Drob de mielFoto: Captura YouTube

Ingredientele principale pentru drobul de miel sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, inimă şi rinichi), verdeţuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel,usturoi, leuştean), ouă (crude şi fierte). Măruntaiele fierte şi tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente şi condimente (sare, piper).

Rețeta tradițională de drob de miel are un secret care face ca preparatul să nu fie unul înecăcios, potrivit savoriurbane.com. Mai exact, organele folosite pentru a prepara drobul de miel nu sunt fierte, ci călite.

Rețetă drob de miel, ingrediente pentru 10 porții:

600 g organe de miel

2 legături de ceapa verde

1 legătură usturoi verde

50 ml ulei sare, piper

1 legatură de verdeață (patrunjel, marar)

1-2 ouă crude

3-4 ouă fierte tari prapure

Rețetă Drob de miel - mod de preparare. Organele pentru drob se taie în cuburi mici. Rinichii și ficatul se pun deoparte. Pentru un drob de miel delicios, organele se călesc în ulei împreună cu ceapa și usturoiul, la foc mediu. Pentru început, ceapa si usturoiul se înăbușesc pentru 3-4 minute, după care se adaugă organele, care se călesc pentru 6-7 minute. Nu se pune sare pentru a nu se întări.

VIDEO Retete vegetariene pentru masa de Paste. Drob de legume, rosii umplute si pasca fara gluten

Rețeță drob de miel. După ce se stinge focul se presară sare și piper după gust. Organele tăiate mărunt se lasă la răcorit o oră, după care se amestecă cu ouăle crude. În forma în care se va pregăti drobul de miel se pune prapurele, după care se toarnă o jumătate din compoziție. Se pun ouăle fierte întregi, după care se adaugă restul de compoziție pregătită pentru drob. Tava se bagă la cuptor. Timpul de coacere pentru drobul de miel este de 45-50 de minute.

Rețetă drob de miel - ingrediente, mod de preparare a drobului de miel pentru masa de Paște - JamilaCuisine - TUTORIAL VIDEO:

Reţeta pentru drob de miel a lui Radu Anton Roman:

Ingrediente:

1 kg maruntaie de miel - ficat, inima, plamani, rinichi, splina

2 cepe

3 legaturi de ceapa verde

150 g unt

3 legaturi de usturoi verde

6 oua mari (sau numai 2, daca nu puneti smantana)

1 pahar de smantana Verdeata (marar, patrunjel)

sare, piper

1 prapur de miel

Mod de preparare drob de miel:

Rețetă Drob de miel. Se spală prapurul, se lasă în apă rece. Se spală măruntaiele de mai multe ori, se opăresc scurt într-o apă clocotită. Se fierb în apă, cu un praf de sare, 30 minute de la primul clocot, iar după ce s-au răcit se toacă mărunt. Ceapa, și uscată, și verde, usturoiul, verdeața se toacă mărunt. Ceapa uscată se pune în unt la prăjit. Când s-a muiat, se adaugă tocătura și se lasă pe foc încă 5 minute; apoi se ia prăjeala de pe foc, se scurge bine de grăsime și se răcește.

Rețetă Drob de miel. Ouăle se bat cu sare și piper. Se amestecă toate, tocătura, ceapa rămasă, ouăle și smântana. Prapurul se scurge de apă, se întinde și se umple cu amestecul de mai sus. Se unge cât mai bine cu unt o tavă adâncă de cozonac, se potrivește drobul in formă asta și se pune la cuptor, la foc foarte mic, până se rumenește bine (maroniu deschis).

Drobul de miel se serveşte întreg, pe platou sau tăiat felii, însoţit neapărat de ceapă verde sau ridichi.